Головна Новини Світ США У Білому домі натякнули, що невдовзі в України з'являться ракети ATACMS
commentss НОВИНИ Всі новини

У Білому домі натякнули, що невдовзі в України з'являться ракети ATACMS

Американська зброя перестає належати Сполученим Штатам після того, як прибула в Україну, наголосив Ентоні Блінкен

16 вересня 2023, 14:38 comments1281
Поділіться публікацією:

Україна має право самостійно приймати рішення про те, як їй найкраще застосовувати далекобійні ракети ATACMS. Як передає портал "Коментарі", таку заяву держсекретар США Ентоні Блінкен зробив під час спільної прес-конференції з головою МЗС Німеччини Анналеною Бербок.

У Білому домі натякнули, що невдовзі в України з'являться ракети ATACMS

Ракети ATACMS. Фото: з відкритих джерел

"Вони повинні мати можливість підтримувати американську техніку, а це не відбувається автоматично. А потім вони мають вписатися у послідовну військову програму, яка допоможе Україні досягти її цілей", — сказав держсекретар.

Він уточнив, як тільки зброя США потрапляє на територію України, вона одразу перестає належати американцям і українці самі безпосередньо вирішують, як ефективніше застосовувати цю зброю, як її обслуговувати.

Ентоні Блінкен також заявив, що цілі, які українці обирають для поразки, ніяк не узгоджуються зі США. Тому всі розмови росіян про те, що сьогодні у війні застосовується зброя країн НАТО, не відповідає дійсності. Українці застосовують західну зброю безпосередньо самі.

"Вони (мають — ред.) повинні зробити висновки про те, що може бути найбільш ефективним у роботі, щоб відновити свій повний суверенітет, свою територіальну цілісність", — заявив Блінкен.

Читайте також на порталі "Коментарі" — надання Україні ATACMS: Пентагон відреагував на повідомлення у ЗМІ.

Також видання "Коментарі" повідомляло – однією з ключових тем, яку обговорили глава МЗС України Дмитро Кулеба та держсекретар США Ентоні Блінкен у Києві стало надання Україні далекобійних ракет ATACMS. На сьогоднішній день питання відкрите, але не вирішене. Подробиці переговорів на прес-конференції озвучив Дмитро Кулеба.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини