Головна Новини Світ США У Білому домі назвали мирний план, на якому зосередяться США
commentss НОВИНИ Всі новини

У Білому домі назвали мирний план, на якому зосередяться США

Джон Кірбі заявив, що Білий дім зосереджений на реалізації українського мирного плану

1 червня 2023, 07:25
Поділіться публікацією:

Адміністрацію президента США Джо Байдена сконцентровано на роботі з українською стороною щодо просування та реалізації представленої президентом Володимиром Зеленським Формули миру, що складається з 10 пунктів. Як передає портал "Коментарі", про це під час брифінгу заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки США у Білому домі Джон Кірбі.

У Білому домі назвали мирний план, на якому зосередяться США

Джон Кірбі. Фото: Getty Images

"Ми зосереджені на роботі з нашими українськими колегами щодо реалізації їхньої пропозиції із 10 пунктів встановлення справедливого миру. І ми побачимо, до чого це призведе", — заявив Джон Кірбі.

Кірбі зазначив, що Штати хочуть допомогти Україні, щоб мирні пропозиції, незалежно від того, хто їх висунув, змогли забезпечити стійкий мир.

Це, додав представник Білого дому, має мати підтримку президента України.

Також він зазначив, що російський диктатор Володимир Путін не продемонстрував "реального прагнення" завершити війну проти України встановленням справедливого миру.                                                            

Варто зазначити, що президент України Володимир Зеленський представив мирний план ("формулу миру") ще в листопаді 2022 року. Ініціатива складається з 10 пунктів та передбачає поновлення контролю України над територією, повернення полонених, переслідування військових злочинців.

Також українська формула миру полягає у гарантіях радіаційної, ядерної, продовольчої та енергетичної безпеки.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у ЗСУ натякнули, що атака безпілотників на Москву – це лише початок проблем для путінського режиму.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини