Головна Новини Світ США У Білому домі назвали питання №1, яким особисто займається Байден
commentss НОВИНИ Всі новини

У Білому домі назвали питання №1, яким особисто займається Байден

Президент США Байден особисто продовжує спонукати американських законодавців до схвалення підтримки України

14 грудня 2023, 07:25 comments1674
Поділіться публікацією:

Адміністрація США, а також особисто американський президент Джо Байден докладають значних зусиль, щоб спонукати Конгрес до додаткового фінансування, зокрема, для підтримки України. Як передає портал "Коментарі", про це на брифінгу повідомив координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі, пише "Укрінформ".

У Білому домі назвали питання №1, яким особисто займається Байден

Джон Кірбі. Фото: Getty Images

"Я не говоритиму про те, що ми робимо, про те, чого ви не бачите у ЗМІ, але наша команда продовжує дуже і дуже тісно співпрацювати з членами Конгресу від обох партій, поки вони ведуть ці переговори. І ми подивимося, як це розвиватиметься", – заявив Джон Кірбі.

Він зазначив, що 12 грудня було оголошено про черговий пакет допомоги для України. Однак до кінця року залишилося мало часу, "тому не так багато можливостей, щоб забезпечити оборонну допомогу Україні".

Джон Кірбі також наголосив, що ухвалити цей законопроєкт американських законодавців спонукає і особисто Джо Байден. За словами представника Білого дому, адміністрація готова брати участь у "сумлінних переговорах" та йти на компроміси. Однак він наголосив, що для просування вперед це мають робити обидві сторони.

"Президент дуже багато працює. Вся команда докладає тяжких зусиль", – резюмував він.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент України Володимир Зеленський під час візиту до США поспілкувався з членами Сенату та Палати представників. Також відбулася його зустріч із головою Білого дому Джо Байденом, який під час цього спілкування повідомив про виділення нового пакету військової допомоги Україні на 200 млн. доларів. Але основною темою всіх переговорів було переконання американських парламентаріїв якнайшвидше (цього тижня) проголосувати додаткове фінансування для України – багатомільярдний пакет на наступний рік. З чим, судячи з заяв лідера республіканців у Сенаті Мітча Макконнелла, а також спікера Палати представників Майка Джонсона, можуть бути проблеми. Чи є шанс, що республіканці все ж таки підтримають найважливіший для нас законопроєкт? Які висновки можна зробити з візиту Зеленського до Штатів? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини