Головна Новини Світ США У Білому домі прогнозують "драматичну ескалацію" у війні РФ проти України
commentss НОВИНИ Всі новини

У Білому домі прогнозують "драматичну ескалацію" у війні РФ проти України

Вашингтон уважно стежить за потенційними ірано-російськими переміщеннями ракет

7 вересня 2024, 08:40 comments1688
Поділіться публікацією:

В адміністрації президента США Джо Байден заявили, що можлива передача Іраном балістичних ракет Росії означатиме "драматичну ескалацію" підтримки Тегераном військової агресії Кремля проти України. Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив речник Ради національної безпеки Білого дому Шон Саветт, пише "Reuters".

У Білому домі прогнозують "драматичну ескалацію" у війні РФ проти України

Білий дім. Фото: з відкритих джерел

Американський чиновник зазначив, що Штати попереджали про поглиблення оборонного партнерства між РФ та Іраном з початку повномасштабного вторгнення в Україну, і "стурбовані цими повідомленнями".

Таку заяву представник Білого дому зробив на тлі публікації західних ЗМІ про нібито передачу Тегераном для Москви балістичних ракет.

"Будь-яка передача іранськими балістичними ракетами Росії означатиме драматичну ескалацію підтримки Іраном агресивної війни Росії проти України", — наголосив Саветт.

Інший американський чиновник сказав інформагентству Reuters, що Вашингтон уважно стежить за потенційними ірано-російськими переміщеннями ракет.

Зазначається, що такі потенційні кроки з'явилися після того, як Штати та партнери, зокрема в Європі, попередили, що відповідні дії Ірану можуть мати наслідки.

Тим часом минулої п'ятниці місія Ірану при ООН у Нью-Йорку запевнила, що позиція Тегерана щодо війни РФ проти України залишається незмінною.

"Іран вважає негуманним надання військової допомоги сторонам конфлікту, що призводить до збільшення людських жертв, руйнування інфраструктури та уникнення переговорів про припинення вогню", — йдеться у повідомленні іранських дипломатів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Іран довго сумнівався і зараз готовий виконати свою обіцянку, яку дав Росії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини