Головна Новини Світ США У Білому домі розповіли, чи можливо дипломатичним шляхом закінчити війну в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У Білому домі розповіли, чи можливо дипломатичним шляхом закінчити війну в Україні

Білий дім твердо стоїть на тому, щоб не відчиняти двері будь-якій потенційній угоді, яка призведе до капітуляції України.

12 березня 2022, 12:25
Поділіться публікацією:

У Білому домі вважають, що сьогодні говорити про вирішення військового конфлікту в Україні дипломатичним шляхом немає жодного сенсу, тому що сьогодні Росія ставить ті ультиматуми українському керівництву, виконання яких призведе до капітуляції країни. Про компроміси в цьому випадку не йдеться, на компроміси Путін не готовий. Про це повідомляє видання "Коментарі", з посиланням на CNN.

У Білому домі розповіли, чи можливо дипломатичним шляхом закінчити війну в Україні

Нед Прайс. Фото: з відкритих джерел

Так, прес-секретар держдепу США Нед Прайс заявив, що Вашингтон підтримає будь-яке рішення, яке буде досягнуто шляхом переговорів, але в центрі якого лежатиме повага до суверенітету та територіальної цілісності України в межах її міжнародно-визнаних кордонів. Це головна основа довкола якої можуть йти переговори. Сьогодні Штати чинять тиск на Росію, щоб змусити Кремль сісти за стіл переговорів, але зараз нічого не говорить про те, що Путін готовий на такі переговори.

Нед Прайс наголосив, що США продовжуватимуть підтримувати Україну і, зокрема, допоможуть відновити території після війни. Також США допоможуть відновитися Україні як суверенній та незалежній державі.

У Вашингтоні впевнені, що через деякий час Росія буде змушена розпочати конструктивні переговори з Україною щодо припинення вогню, оскільки тиск із боку Заходу зростатиме. За словами речника держдепу, є кілька факторів, які можуть змусити Росію піти на переговори. Це безпосередньо втрати у війні та важке економічне становище, в якому знаходиться Росія вже зараз.

Читайте також на порталі "Коментарі" – Зеленський та Байден провели найдовшу розмову: стало відомо, про що говорили.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини