Головна Новини Світ США У Білому домі розповіли, чи справді РФ вже запускала по Україні ракети з КНДР
commentss НОВИНИ Всі новини

У Білому домі розповіли, чи справді РФ вже запускала по Україні ракети з КНДР

В адміністрації Байдена повідомили, чи завдавала Росія удари по Україні північнокорейськими ракетами

4 січня 2024, 22:10
Поділіться публікацією:








Російська окупаційна армія вже завдавала удари по території України балістичними ракетами, які РФ завезла з Північної Кореї. Про це під час брифінгу розповів координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі, передає портал "Коментарі".

У Білому домі розповіли, чи справді РФ вже запускала по Україні ракети з КНДР

РФ отримала балістичні ракети з КНДР. Фото з відкритих джерел

За словами представника адміністрації Джо Байдена, російські війська запускали по Україні північнокорейські балістичні ракети 30 грудня і 2 січня.

За інформацією видання The Wall Street Journal, впродовж останніх тижнів Росія отримала від КНДР кілька десятків балістичних ракет.

Джон Кірбі також розповів, що США мають намір зробити засоби ППО пріоритетом у списку поставок озброєння для України.

Щоправда, засоби ППО зможуть стати пріоритетом у поставках лише після того, як Конгрес США підтримає продовження фінансової допомоги для України, Ізраїлю і Тайваню.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Москва має намір придбати у Ірану балістичні ракети малої дальності, що посилить здатність російських військ вражати інфраструктуру України. Постачання іранських ракет може відбутися вже цієї весни, якщо переговори про закупівлю продовжаться. Але на даний момент, як вважають офіційні особи США, угоду ще не укладено. Іранські ракети додадуться до переліку недавніх надбань Москви. За словами офіційних осіб США, Росія вже почала отримувати пускові установки балістичних ракет та кількадесят балістичних ракет від Північної Кореї. Зазначається, що у вересні міністр оборони Росії Сергій Шойгу приїжджав до Ірану особисто і теж цікавився ракетами "Абабіль".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини