Головна Новини Світ США У Білому домі розповіли, як не дають Росії продавати нафту вище за цінову стелю
commentss НОВИНИ Всі новини

У Білому домі розповіли, як не дають Росії продавати нафту вище за цінову стелю

У США заявили, що разом із союзниками контролюють ситуацію

30 вересня 2023, 09:30
Поділіться публікацією:

Вашингтон уважно стежить за нафтовим експортом РФ і разом із союзниками контролює, щоб встановлені цінові обмеження не порушувалися. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву під час онлайн-брифінгу зробив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, пише "Укрінформ".

У Білому домі розповіли, як не дають Росії продавати нафту вище за цінову стелю

Російська нафта. Фото: з відкритих джерел

"Ми продовжимо спостерігати та обговорювати це з нашими європейськими союзниками та партнерами – з метою контролю за ефективністю обмеження цін на (Ред. – російську) нафту", – зазначив Джон Кірбі.

У зв'язку з цим Кірбі наголосив, що ніхто не повинен купувати російську нафту з порушенням "цінової стелі".

Він нагадав, що спільна ідея полягала не в тому, щоб виключити російську нафту зі світового ринку, а щоб збалансувати глобальні пропозиції та попит та мінімізувати доходи кремлівського режиму.

Тому, зазначив представник Білого дому, США вважають, що запровадження лімітів суттєво вплинуло на обмеження можливостей Кремля, тому продовжать здійснювати контроль за ситуацією.

Читайте також на порталі "Коментарі" — тема ефективності санкцій проти Росії заграла новими фарбами після виходу останньої із зернової угоди та висунення низки вимог для розблокування українського морського експорту. Вимог саме в ракурсі ослаблення санкцій. На жаль, країна-агресор навчилася ще й оминати санкції, активно закуповуючи за різними схемами іноземних компонентів для своїх ракет. Згідно з дослідженнями, більшість технологій подвійного призначення імпортуються до РФ з Китаю. А та ж Індія неймовірними темпами скуповує дешево російську нафту. Як зробити санкції ефективнішими? Які ще обмежувальні удари потрібно завдати РФ? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини