Головна Новини Світ США У Білому домі відреагували на головування РФ у Раді безпеки ООН
commentss НОВИНИ Всі новини

У Білому домі відреагували на головування РФ у Раді безпеки ООН

Країні, яка грубо порушує Статут ООН і вторгається до свого сусіда, не є місцем у Раді Безпеки ООН, вважають у Вашингтоні

31 березня 2023, 10:52 comments2829
Поділіться публікацією:

Вашингтон вважає, що Росії потрібне головування в Раді Безпеки ООН для того, щоб просувати свої пропагандистські брехливі тези, тим самим виправдовуючи злочини проти України. Але варіантів запобігти цьому місячному головуванню не було. Як повідомляє видання "Коментарі", про це на брифінгу заявила прес-секретар Білого дому Карін Жан-П'єр.

У Білому домі відреагували на головування РФ у Раді безпеки ООН

Білий дім. Фото: з відкритих джерел

"Країні, яка грубо порушує Статут ООН та вторгається до свого сусіда, не місце у Раді безпеки ООН. На жаль, Росія є постійним членом Ради безпеки, і немає реального міжнародно-правового шляху, щоб змінити цю реальність. Це те, із чим ми зараз живемо", – заявила Карін Жан-П'єр.

Вона додала, що США закликають Росію поводитися професійно під час її запланованого головування в СБ квітні.

"Як би не було неприємно бачити, що Росія головує в Раді, насправді це в основному церемоніальна посада, яка змінюється членами Ради місяць за місяцем в алфавітному порядку. І це те, що ми бачимо у квітні. Сполучені Штати головуватимуть у Раді у серпні 2023 року", – зазначила речник Білого дому.

Як відомо, щомісяця в Раді безпеки ООН змінюється головуюча країна. Росія, яка розв'язала найбільшу з часів Другої світової війни в Європі, є постійним членом організації і головуватиме весь наступний місяць.

Читайте також на порталі "Коментарі" — які очікування на дипломатичному та військовому фронтах України – на що робить ставку Захід.

Також видання "Коментарі" повідомляло – знову повторюється історія: як цивілізованому світу зупинити нову "вісь зла". Експерти в ексклюзивному інтерв'ю нашому виданню детально проаналізували ситуацію, що склалася.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини