Головна Новини Світ США У Білому домі відреагували на удар РФ по Полтаві
commentss НОВИНИ Всі новини

У Білому домі відреагували на удар РФ по Полтаві

У ЗСУ почали розслідувати, чи був захист Інституту забезпечений належним чином.

3 вересня 2024, 22:10 comments1694
Поділіться публікацією:

Сполучені Штати Америки планують продовжувати зміцнювати протиповітряну оборону України протягом найближчих тижнів. Про це повідомив радник Білого дому Джон Кірбі, передає CBS News.

 У Білому домі відреагували на удар РФ по Полтаві

Джон Кірбі (фото з відкритих джерел)

Кірбі також висловив свої співчуття українцям після чергового масованого російського удару по Полтаві. Він назвав це ударом черговим жахливим прикладом жорстокості Путіна щодо українського народу.

"Це ще одне жахливе нагадування про масштаби жорстокості Путіна щодо народу України, його спроби покарати їх за власне вторгнення в цю країну через атаки на критичну інфраструктуру та ускладнення їхнього життя", — зазначив радник.

 Він додав, що президент США Джо Байден ясно дав зрозуміти, що підтримка України з боку США залишається непохитною.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що відомо про трагедію у ПолтавіРосійські війська здійснили ракетний удар балістичними ракетами по навчальному закладу в Полтаві, що призвело до загибелі щонайменше 51 людини. Про це повідомив речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін під час телемарафону. 

У Мережі ширилися чутки, що удар припав на момент шикування на плацу Інституту зв'язку, проте ця інформація не відповідає дійсності.

Офіс генерального прокурора України повідомив, що у зв’язку з атакою було порушено кримінальну справу за статтею про "Посягання на територіальну цілісність і недоторканість України". Сигнал повітряної тривоги пролунав о 9:08 ранку, після чого всі студенти, що перебували на навчанні, вирушили до укриттів. Через кілька хвилин після оголошення тривоги пролунали потужні вибухи. Попередньо встановлено, що російські окупанти завдали удару по Полтаві двома балістичними ракетами типу "Іскандер-М". На момент 18:00 кількість постраждалих зросла до 51 осіб, з-під завалів було врятовано 11 людей.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини