Головна Новини Світ США У Білому домі відреагували на заяви Росії про збиття ракет ATACMS
commentss НОВИНИ Всі новини

У Білому домі відреагували на заяви Росії про збиття ракет ATACMS

З'явилась реакція США на повідомлення міністра оборони РФ Сергія Шойгу про збиття ракет ATACMS в Криму.

1 травня 2024, 08:30 comments2558
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міноборони Росії заявили, що в ніч на 30 квітня у Криму було атаковано кілька об’єктів ракетами ATACMS, частину з яких нібито збили місцеві засоби ППО. У Білому домі відреагували на заяви Росії.

У Білому домі відреагували на заяви Росії про збиття ракет ATACMS

Джон Кірбі про заяви з РФ щодо ракет ATACMS. Фото з відкритих джерел

Під час брифінгу у Білому домі координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки США Джон Кірбі відповів на питання щодо заяв міністра оборони РФ Сергія Шойгу про нібито збиття ракет ATACMS над Кримом.

"Ні, я не можу підтвердити повідомлення про те, що будь-яка з них була збита", – передає слова Кірбі "Укрінформ".

Також Кірбі поставили додаткове питання про кількість далекобійних ракет, які США відправили Україні. Однак радник Білого дому відмовився уточнювати кількість ракет такого типу.

"Можу просто сказати, що це була значна кількість", – додав Кірбі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у США назвали умови для України щодо використання ракет ATACMS. Як пояснює радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван Україна повинна дотримуватись своїх зобов'язань та використовувати американські далекобійні ракети лише для ударів по українській території, включно з Кримом. За словами Саллівана, наразі Україна виконує свої умови, тому США продовжують надавати допомогу, зокрема ракетами ATACMS.

Також "Коментарі" писали про те, що змусило США передати Україні ракети ATACMS. На це вплинула співпраця Росії з Північною Кореєю, яка надала РФ балістичні ракети, а також наявність далекобійних ракет, які поповнились на складах зброї у Сполучених Штатах після укладання нових контрактів з виробниками зброї.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини