Головна Новини Світ США У Білому Домі заявили, що разом із ЄС шукають формат переговорів із Москвою
commentss НОВИНИ Всі новини

У Білому Домі заявили, що разом із ЄС шукають формат переговорів із Москвою

Вашингтон готовий дипломатичним шляхом допомогти врегулювати конфлікт на сході України

15 грудня 2021, 10:20
Поділіться публікацією:

США, як і раніше, перебувають у постійному діалозі з європейськими партнерами, намагаючись виробити новий формат діалогу з Росією з питання безпеки. Як передає видання "Коментарі", про це заявила прес-секретар Білого дому Джен Псакі на брифінгу, пише "Інтерфакс-Україна".

У Білому Домі заявили, що разом із ЄС шукають формат переговорів із Москвою

Джен Псакі. Фото: з відкритих джерел

Джен Псакі зазначила, що консультації з європейськими партнерами продовжуються. Йдеться обговорення, як виробити новий формат для переговорів, де ключовим буде питання безпеки, про що раніше домовилися президент США Байден та президент Росії Путін.

За словами речника, консультації також не припиняються і з російською стороною. Так помічник держсекретаря Карен Донфрід прибула до Москви, щоб знову наголосити на занепокоєнні Білого Дому концентрацією російських військ поблизу українського кордону.

При цьому Псакі наголосила, що офіційний Вашингтон не змінив своєї позиції і намагається домогтися від усіх сторін конфлікту мирного вирішення питання. Дипломатичні механізми на першому місці.

Зазначимо, передувала цій заяві держсекретар США Ентоні Блінкена, який заявив, що насамперед від своєї помічниці, яка прибула до Москви, він хотів би дізнатися – який настрій у Росії щодо виконання Кремлем частини Мінських угод під якими теж стоїять підпис президента РФ.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Захід, Україна та Росія: експерти розповіли, хто кого переграв минулого тижня і чому Вашингтон так активно включився у вирішення конфлікту на сході України, пропонуючи всіляку підтримку Україні, але лише в дипломатичному плані.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини