Головна Новини Світ США У Білому домі заявили, що США суттєво посилять Україну у найближчі місяці: про що йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

У Білому домі заявили, що США суттєво посилять Україну у найближчі місяці: про що йдеться

Йдеться, зокрема, про сотні перехоплювачів для ППО.

16 жовтня 2024, 21:59
Поділіться публікацією:

 Сполучені Штати Америки найближчим часом значно підсилять обороноздатність України, надаючи різні види озброєння. Як повідомляє пресслужба Білого дому, це питання обговорювалося під час телефонної розмови між президентом США Джо Байденом та президентом України Володимиром Зеленським. Лідери зосередили увагу на підтримці України у її протистоянні російській агресії.

У Білому домі заявили, що США суттєво посилять Україну у найближчі місяці: про що йдеться

США суттєво посилять Україну озброєнням (фото з відкритих джерел)

Байден надав оновлену інформацію про свої зусилля щодо збільшення безпекової допомоги для України, яку планує здійснити до кінця свого президентського терміну. Президент США оголосив про новий пакет допомоги на суму 425 мільйонів доларів, який включає додаткові системи протиповітряної оборони, боєприпаси "повітря-земля", броньовані транспортні засоби, а також критично необхідні боєприпаси для задоволення потреб ЗСУ.

Також зазначається, що у найближчі місяці США нададуть Україні додаткові можливості, серед яких сотні перехоплювачів для систем ППО, десятки тактичних систем протиповітряної оборони, нові артилерійські системи, значні обсяги боєприпасів, бронетранспортери і бойові машини піхоти (БМП).

Крім того, під час розмови Зеленський поінформував Байдена про план дій для перемоги над Росією, і обидва лідери доручили своїм командам продовжити консультації щодо подальших кроків.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що "Далекий" союзник України надав танки AbramsМіністр оборонної промисловості Австралії Пет Конрой повідомив про новий пакет допомоги для України на 245 млн австралійських доларів, який буде включати 49 американських танків Abrams. Таким чином, Австралія передасть найбільше танків Abrams серед союзників України. До цього Україна отримала 31 танк Abrams від США.  



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини