У Білому домі знають, але мовчать: із чим пов'язане падіння "шахеда" у Латвії

Росія тестує систему ППО Латвії і це чудово знають у Білому домі

Безпілотник, що впав у Латвії, був російським дроном типу Shahed з вибухівкою, про це заявив командувач збройних сил країни. Керівництво збройних сил наголосило, що появу дрона не можна розглядати як відкриту військову ескалацію проти Латвії, оскільки його метою була не ця країна.

"Мені навіть цікаво, до якого моменту ці налякані представники НАТО переконуватимуть один одного "не дивитись вгору". І що зараз відчувають ті, хто переконував нас у силі та могутності Альянсу... Якби ми у лютому 2022 року не взяли до рук зброю, а переконували один одного, що це якась помилка, то України вже не було б. Кремль зробив дуже велику помилку, коли вирішив розпочати війну саме з України", - зазначив військовий Кирило Сазонов.

Також він звернув увагу на реакцію Білого дому, який заявив, що вже знає про падіння російського "Шахеда" з вибухівкою на території Латвії.

"Мовляв, таке буває. Я сиджу і намагаюсь зрозуміти, а що буває? Що дрон летить неточно? Буває. Недолітає? Буває. Але куди й наскільки неточно він летів над Латвією? Україна взагалі з іншого боку! Так що... так справді буває. Коли тестують протиповітряну оборону противника перед серйозним ударом… Це для довідки тим, хто не знав, але цікавився. У Білому домі, я певен, знають", - заявив Сазонов.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , що останнім часом російські ракети та дрони все частіше порушують повітряний простір країн НАТО. При цьому в Офісі президента вважають, що РФ просто відчуває межу терпіння країн НАТО і перевіряє, чи здатний "всемогутній" Альянс на те, щоб почати захищати свою територію.

Водночас є думка, що РФ готує удар по країні НАТО до виборів у США.