Головна Новини Світ НАТО В ОП жорстко розкритикували НАТО: сказали, що до них полетить після дронів
commentss НОВИНИ Всі новини

В ОП жорстко розкритикували НАТО: сказали, що до них полетить після дронів

РФ перевірило, що НАТО не реагує на російські дрони, тепер порушувати повітряний простір країн Альянсу зможуть літаки

9 вересня 2024, 16:29
Поділіться публікацією:

Добре відомо навіть росіянам, де сьогодні проходять географічні межі НАТО. Але ніхто не знає, де у НАТО межа терпіння, так прокоментував інформацію про те, що російські безпілотники постійно порушують повітряний простір країн членів Альянсу радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

В ОП жорстко розкритикували НАТО: сказали, що до них полетить після дронів

Михайло Подоляк

За його словами, росіяни зараз випробовують межі терпіння НАТО і намагаються зрозуміти, коли теоретично найпотужніший військовий альянс в історії на практиці буде готовий захищати свої кордони.

Подоляк нагадав, що протягом вихідних під час атак на територію України російські БпЛА двічі порушували повітряний простір держав НАТО. Перший, розвідувальний, через Білорусь дістався Латвії та впав біля міста Резекне. Другий, ударний, типу Shahed, винищувачі ВПС Румунії зустріли над своїм кордоном, супроводили через румунський простір і простежили, як БпЛА вилетів для ураження цілі на території України.

"Дослід проведено, отримано чіткий результат. Тепер противник знає: НАТО не відповідатиме на порушення повітряного простору безпілотними апаратами та атаку на свою територію, що не призвела до жертв. Що буде далі, легко передбачити: порушення кордону літаками й можливі "інцидентні атаки" з невеликою кількістю жертв", — заявив Подоляк.

За його словами, росіяни завжди застосовують примітивну "тактику салямі": дискредитують НАТО під час незначних, на перший погляд, інцидентів.

"Вони повільно ескалують конфлікт, намагаючись уникнути активації статті 5 Статуту блоку про взаємну оборону. Мета – розхитати впевненість окремих членів Альянсу, змусити замислитися про сепаратні домовленості з РФ", — відзначив Подоляк і додав, що цей план таки працює.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, чому країни НАТО жодним чином не реагують на російські безпілотники.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/M_Podolyak/287

Новини