Головна Новини Світ США У чому Захід поступається Росії та Китаю і яку техніку РФ стягнула до кордонів України
commentss НОВИНИ Всі новини

У чому Захід поступається Росії та Китаю і яку техніку РФ стягнула до кордонів України

У розробці гіперзвукових ракет Росія та Китай обігнали США

31 грудня 2021, 09:40 comments1217
Поділіться публікацією:

Якою може бути нова війна між державами і яку техніку розробили противники Заходу розповіла Мішель Флурной. Чиновниця працювала в Пентагоні багато років. Про це пише ВВС.

У чому Захід поступається Росії та Китаю і яку техніку РФ стягнула до кордонів України

У Росії та Китаї розробили гіперзвукові ракети, фото з відкритих джерел

Наразі суперником США, Великобританії та НАТО є Росія та Китай. Ці дві країни за останні 20 років навчилися робити кібератаки на країни Європи та США.

Якщо б почалася війна між Росією та Заходом, або між США і Китаєм, то багато залежить від інформаційних технологій, які почали застосовувати в обороні. Тому такі воєнні дії супроводжувалися б кібератаками з обох сторін. По-перше, щоб вплинути на систему зв'язку, по-друге, щоб не допустити можливості спостереження за пересуванням військ з космосу через супутники. Однак через кібератаки можуть вимкнутися й телефони, будуть перебої з доставкою продуктів та пального.

В такому разі на допомогу може прийти штучний інтелект, що буде обробляти інформацію та швидко ухвалювати рішення. В цьому питанні в США є значна перевага.

Однак в розробці гіперзвукових ракет Захід поступається Росії та Китаю. Такий вид ракет — це суперзаряджені снаряди, вони розвивають швидкість в 5-27 разів більшу за швидкість звуку й переносять звичайну або ядерну боєголовку. Так, в Росії провели успішні випробування гіперзвукової крилатої ракети "Циркон".

У Китаї ракети виготовляють з 2019 року. За словами Мішель Флурной, китайські ракети Dong Feng 17 оснащені гіперзвуковим планером (HGV), що має непередбачувану траєкторію. Нещодавні випробування американських систем, навпаки, пройшли не дуже успішно.

"Проте зараз російські війська, які зосереджені на кордоні України, хоча, безперечно, включають наступальні засоби кібер- та радіоелектронної війни, в основному складаються із звичайного обладнання, такого як танки, бронетехніка", — йдеться в тексті.

Мішель Флурной, каже, що задля уникнення війни треба об'єднати зусилля та інвестувати у правильні технології та концепції.

Як повідомляв портал "Коментарі", у Кремлі відреагували на загрозу США та союзників запровадити санкції за вторгнення в Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини