Головна Новини Світ США У Дерджепі США насторожили оцінками російської армії. Як допоміг агресору Китай
commentss НОВИНИ Всі новини

У Дерджепі США насторожили оцінками російської армії. Як допоміг агресору Китай

У Держдепі США заявили, що Росія змогла відновити свою армію після того, як вона зазнала величезних втрат в Україні, пише Defense News. В США вважають, що в поновленні воєнного потенціалу РФ допоміг Китай

4 квітня 2024, 13:56
Поділіться публікацією:

Країна-агресор Росія зуміла відновити свою армію після того, як зазнала значних втрат під час ведення свої загарбницької війни в Україні, заявив представник Державного департаменту Сполучених Штатів Курт Кемпбелл.

У Дерджепі США насторожили оцінками російської армії. Як допоміг агресору Китай

Курт Кембелл

При цьому, як відзначило видання Defense News, оцінка Кембелла суперечить оцінці як Пентагону, так і союзників Сполучених Штатів у Європі. Вони, зокрема, говорили, що Росії знадобиться від п’яти до семи років, щоб відновити свої сили для повномасштабної війни.

Разом з тим, видання підкреслює, що країна-агресор різко збільшила витрати на оборону, які у 2024 році зросли до  6% національного ВВП. Окрім того, агресор перевів свою економіку на військові рейки.

При цього у матеріалі йдеться, що частково таким успіхам Росія завдячує Китаю. Справа у тому, що саме Пекін допоміг РФ пережити економічні та військові невдачі за останні два роки.

"Ми дійсно бачили, як Китайська Народна Республіка почала допомагати відновлювати оборонно-промислову базу Росії, по суті заповнюючи торгівлю з європейськими партнерами, яка припинилася після вторгнення Росії"
, — пише видання з посиланням на чиновника із адміністрації президента Джо Байдена.

Окрім того, додає видання, на такі успіхи Росії змушена була реагувати Україна. На думку журналістів, саме тому був підписаний закон про зменшення мобілізаційного віку до 25 років. При цьому, Київ продовжує сподіватися на те, що Конгрес таки підтримає виділення необхідної Україні фінансової допомоги, без якої Сили оборони і далі відчуватимуть брак боєприпасів та озброєння.

При цьому голова Об’єднаного комітету начальників штабів Сі К’ю Браун відзначив, що такий стан справ не означає, що лінія фронту нібито знаходиться на межі краху, хоча ситуація для українців буде складною.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що конгресвумен українського походження Вікторія Спартц повідомила, що не буде голосувати за надання Києву фінансової допомоги.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини