Головна Новини Світ США У Держдепі попередили Лукашенка про наслідки, у разі допомоги РФ із вторгненням в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

У Держдепі попередили Лукашенка про наслідки, у разі допомоги РФ із вторгненням в Україну

США рішуче налаштовані відповідати Республіці Білорусь, якщо та допомагатиме Росії з вторгненням в Україну

26 січня 2022, 11:35
Поділіться публікацією:

Офіційний Вашингтон закликає Білорусь утриматися від непотрібних кроків, відкинувши ідею допомагати Росії із її агресією проти України. Інакше США дадуть жорстку відповідь Білорусі. Раніше про плани провести спільні військові навчання поблизу українського кордону повідомляв самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко. Попередження Мінську озвучив офіційний представник Держдепу Нед Прайс. Як передає видання "Коментарі", його слова цитує агентство AFP.

У Держдепі попередили Лукашенка про наслідки, у разі допомоги РФ із вторгненням в Україну

Нед Прайс. Фото: з відкритих джерел

Нед Прайс підкреслив, що США повідомили Білорусь про те, що, якщо вона допомагатиме Росії з вторгненням російських військ в Україну, то їй доведеться відчути на собі оперативну і дуже жорстку відповідь з боку США, а також союзників Вашингтона в Європі.

Представник Держдепу також повідомив, що НАТО має право переглянути свою військову позицію, якщо вторгнення російських військ здійснюватиметься з білоруської території. Вже зараз досить велика кількість російського військового контингенту знаходиться на території Білорусі. Таку заяву США змушені були зробити після того, як Лукашенко заявив про те, що Білорусь повністю підтримує Росію і має намір провести спільні військові навчання поблизу українського кордону. Також Лукашенко погрожував Києву, заявивши, що білоруська армія вирушить до українського кордону, адже стурбована тим, що самі українці почали стягувати туди війська.

Читайте також на порталі "Коментарі" – влада просить українців зберігати спокій та не панікувати, але як насправді складається ситуація і чи готує Путін нове вторгнення у лютому. Про це в ексклюзивному інтерв'ю розповіли експерти.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини