Головна Новини Світ США У Держдепі розповіли, чому надання особливого статусу Донбасу наразі залежить від РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

У Держдепі розповіли, чому надання особливого статусу Донбасу наразі залежить від РФ

Держсекретар США Блінкен заявив, що Україна виконує Мінські угоди, Росія – ні

8 лютого 2022, 07:23 comments1047
Поділіться публікацією:

Виконання Мінських угод залишається єдиним механізмом, який може принести мир в Україну. Але наскільки швидко будуть реалізовані всі домовленості, залежить не так від України, як від Росії, тому що Київ за останні роки зробив дуже багато для втілення в реальність того, під чим підписався. Москва ж нічого не зробила у цьому напрямку. Як передає портал "Коментарі", про це на брифінгу заявив держсекретар США Ентоні Блінкен.

У Держдепі розповіли, чому надання особливого статусу Донбасу наразі залежить від РФ

Ентоні Блінкен. Фото: прес-служба Держдепу США

Глава Держдепу зазначив, сьогодні Київ і Вашингтон мають одну спільну позицію, яка полягає в тому, що реалізація Мінських угод може покласти край війні і принести мир в Україну, який був порушений після російського вторгнення в 2014-му році.

Ентоні Блінкен висловив упевненість, що Україна зробила багато важливих кроків на шляху до імплементації Мінських угод. Далі Блінкен попросив звернути увагу на прописані умови угоди. Так ось, виходячи з них, Україна вже виконала практично весь спектр взятих на себе зобов'язань, у той час, як Росія не виконала практично нічого.

Глава Держдепу також припустив, що Київ буде готовий просунутися на шляху до надання особливого статусу Донбасу, але тільки в тому випадку, якщо буде дотримано послідовність виконання "Мінська", відтак Росія повною мірою виконає свою частину в підписаному документі.

Блінкен висловив надію, якщо Росія серйозно налаштована виконати Мінські угоди, то шляхом переговорів у рамках Нормандського формату реально дійти позитивного результату.

Читайте також на порталі "Коментарі – НАТО оцінили ризики можливої атаки Росії країн Балтії з боку Білорусі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Луганчанин

8 лютого 2022, 09:39

Блинкен брехливый пиндос! Украина как обстреливала Донбасс так и обстреливает! Технику не отвела! Защитники Донбасса как преследовались, так и преследуются! Иностранные вооруженные формирования на территорию Украины наоборот только завозятся вместо вывода под контролем ОБСЕ! кономическая блокада Донбасса продолжается!


Новини