Головна Новини Світ США У Держдепі США назвали країни, які зацікавлені у зриві допомоги Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У Держдепі США назвали країни, які зацікавлені у зриві допомоги Україні

Росія, Іран та Китай хотіли б, щоб допомога Україні припинилася

8 грудня 2023, 07:30 comments10428
Поділіться публікацією:

Три головні країни, які зацікавлені у зриві виділення фінансової допомоги Україні з боку – це Росія, Іран та Китай. Як передає портал "Коментарі", таку заяву під час свого виступу зробив Держсекретар США Ентоні Блінкен.

У Держдепі США назвали країни, які зацікавлені у зриві допомоги Україні

Ентоні Блінкен. Фото: з відкритих джерел

"Додаткове фінансування (Ред. – України) – це важливий момент. Він важливий, тому що є ті, хто хоче, щоб цього не відбулося. Ті, хто хоче, щоб виділення допомоги не просувалося далі, сидять у Москві, сидять у Тегерані, вони сидять у Пекіні", — заявив Блінкен.

За його словами, Сполученим Штатам потрібно зробити вибір: чи далі гарантувати, що вторгнення РФ в Україну стане провалом російського диктатора Володимира Путіна, чи він доведе, що зможе не лише продовжувати загрожувати Україні, а й перенести свою агресію на інші країни, в тому потенційно на країни НАТО.

"Саме тому додаткове виділення коштів, яке зараз розглядається Конгресом США, таке необхідне і так терміново", — зазначив глава Держдепартаменту США.

Зазначимо, законопроект, який би гарантував виділення великого пакету допомоги для України та Ізраїлю, в черговий раз був заблокований американськими парламентаріями-республіканцями. Цього разу – у Сенаті. Причина та ж – республіканці хочуть пов'язати його з жорсткішими заходами щодо контролю над імміграцією на кордоні США з Мексикою, що йде врозріз із принципами демократів. На чергове блокування підтримки жорстко відреагував президент Джо Байден. І хоч залишається надія, що оновлений законопроект ухвалять до Різдва (до 25 грудня), ситуація неприємна. Особливо на тлі пробуксувань за допомогою України з боку ЄС, чому активно сприяє Угорщина, яка гальмує ще й нашу євроінтеграцію. Експерти проаналізували для порталу "Коментарі" ці тривожні тенденції.

Читайте також на порталі "Коментарі" — про що говорять тривожні сигнали зі США: чи не виявимося ми віч-на-віч з агресором.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини