Головна Новини Світ США У Держдепі США назвали причину військової операції в Курській області
commentss НОВИНИ Всі новини

У Держдепі США назвали причину військової операції в Курській області

У США заявили, що не брали участі у плануванні наступу України на Курську область.

14 серпня 2024, 10:50
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

У Державному департаменті США відреагували на український наступ на Курську область та вказали, що причиною української військової операції на території РФ стало вторгнення Росії в Україну. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяву заступник речника Держдепу США Веданта Патела.

У Держдепі США назвали причину військової операції в Курській області

Представник Держдепу США Ведант Пател. Фото з відкритих джерел

Ведант Пател виступив на брифінгу та відповів на питання журналістів, зокрема щодо боїв у Курській області. Представник Держдепу США наголосив, що причиною українського наступу на Росію є захист від неспровокованої російської агресії.

"Єдина причина, чому ми з вами навіть говоримо на цю тему, полягає в тому, що єдина країна, яка воює в Україні, – це Росія. Президент Путін — це той, хто вторгся в Україну, і Україна захищається від цієї агресії. Це була загарбницька війна Кремля проти України від самого початку, чисто й просто", — сказав Пател.

Пател наголосив, що США не були залучені до жодного етапу військової операції України у Курській області. За його словами, Україна сама має говорити про свої військові дії, а США зосереджене на тому, щоб підтримувати українські сили та забезпечити їх усім необхідним для захисту від російської агресії.

"Ми зосереджені, щоб підтримати Україну в змозі захистити себе, що, на нашу думку є здоровою ідеєю, особливо коли йдеться про захист від атак або операцій, які відбуваються відразу через кордон", — сказав представник Держдепу США.

МЗС України офіційною метою військової операції у Курській області назвало захист українського населення.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у ЄС відреагували на бої в Курській області та висловили підтримку Україні.

Також "Коментарі" писали про те, що українські військові двічі намагались прорвати російський кордон на новому напрямку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини