Головна Новини Світ США У Держдепі США відповіли, чи підтримають участь РФ у другому саміті миру
commentss НОВИНИ Всі новини

У Держдепі США відповіли, чи підтримають участь РФ у другому саміті миру

У Держдепі кажуть, що завжди виступають за дипломатію.

15 липня 2024, 23:29
Поділіться публікацією:

 Сполучені Штати Америки готові підтримати Україну, якщо вона вирішить запросити російську сторону на другий саміт миру.

У  Держдепі США відповіли, чи підтримають участь РФ у другому саміті миру

Метью Міллер (фото з відкритих джерел)

Про це повідомив представник Державного департаменту Метью Міллер під час брифінгу. Він підкреслив, що Вашингтон завжди виступає за дипломатію, однак подібні рішення має ухвалювати лише Україна, яка стала жертвою незаконного російського вторгнення.

"Ми вважаємо, що рішення щодо дипломатичних питань у цьому конфлікті має приймати Україна, і Україна повинна бути у виграші. Тому, якщо вони захочуть запросити Росію, то, звичайно, ми підтримаємо це рішення," — заявив Міллер.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Зеленський зробив заяву про участь РФ у другому саміті мируГлава української держави впевнений, що другий саміт миру відбудеться, незалежно від того, братиме участь РФ чи ні. При цьому український лідер висловив думку, що представники РФ мають брати участь у цьому саміті. Про це президент заявив під час прес-конференції. 

Український лідер зазначив, наприкінці липня – на початку серпня буде перша зустріч на рівні міністрів, радників з безпеки щодо висновків першого саміту світу. Перша зустріч з енергетичної безпеки, швидше за все, відбудеться у Катарі. Там буде повністю підготовлений план енергетичної безпеки, заявив президент. Зеленський додав, що у серпні буде зустріч у Туреччині щодо вільного мореплавання, продовольчої безпеки, де повністю буде розроблено план.

За словами Зеленського, "якщо спрацюють ці три пункти", то буде готовий план і за всіма 10 пунктами формули миру. Володимир Зеленський окремо наголосив, що інші країни світу можуть приходити на саміт миру з власними пропозиціями і це збільшить можливості залучення на саміт третіх країн, крім союзників України з ЄС та НАТО.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини