Головна Новини Світ США У Держдепі США відреагували на заяви Росії щодо причетності України до збиття Іл-76
commentss НОВИНИ Всі новини

У Держдепі США відреагували на заяви Росії щодо причетності України до збиття Іл-76

У США вказують на низький рівень достовірності доказів Росії щодо можливої причетності України до падіння літака Іл-76.

6 лютого 2024, 11:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

24 січня у Бєлгородській області РФ впав військово-транспортний літак Іл-76. Росія звинуватила Україну у збитті літака та заявила, що на борту перебували українські полонені. У США відреагували на ці заяви та зазначили, що не вірять повідомленням з Кремля.

У Держдепі США відреагували на заяви Росії щодо причетності України до збиття Іл-76

Ведант Пател про докази Росії щодо падіння літака Іл-76. Фото з відкритих джерел

Заступник речника Держдепартаменту США Ведант Пател виступив на брифінгу, де отримав питання від журналістів щодо заяви РФ у якій Москва надала нібито докази, що Україна збила російський літак з 65 полоненими українцями за допомогою Patriot. 

"Чи такий самий рівень достовірних доказів змушує Росію стверджувати, що Крим або що вся територія, яку вони окували в України, належить їй?", — відреагував Пател на докази, які надає Росія.

Ведант Пател уточнив у журналістів, які докази надала Росія щодо падіння літака Іл-76 до якого нібито причетна Україна. Журналісти зазначили, що це були фотографії ракетного комплексу Patriot.

"Коли справа доходить до надійної інформації, що надходить з Росії, у них насправді не так багато опори, враховуючи їхній величезний досвід дезінформації не лише в регіоні, а й загалом", — зауважив заступник речника Держдепу США Ведант Пател.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у ГУР розповіли нові деталі про авіакатастрофу літака Іл-76. За їх інформацією до падіння літака причетні російські спецслужби. 

Також "Коментарі" писали, що український колишній військовополонений відреагував на заяву Міноборони РФ щодо збиття військово-транспортного літака Іл-76 з нібито українськими військовополоненими. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини