Головна Новини Світ США У Держдепі США відреагували на знищення БДК "Цезар Куніков"
commentss НОВИНИ Всі новини

У Держдепі США відреагували на знищення БДК "Цезар Куніков"

У Держдепі США відзначили креативність українських військ

15 лютого 2024, 08:10
Поділіться публікацією:

Після повідомлення про знищення російського корабля "Цезар Куніков" високопосадовець Держдепу США назвав фундаментальною зміною стратегічного позиціонування той факт, що російський флот не може діяти в Чорному морі, як завгодно. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Голос Америки", посилаючись на неназваного співрозмовника у Держдепі, який спілкувався із представниками мас-медіа.

У Держдепі США відреагували на знищення БДК "Цезар Куніков"

Знищення БДК "Цезар Куніков". Фото: із відкритих джерел

"Ці удари безпілотників у Чорному морі – серйозна справа. Той факт, що російський флот не може діяти в Чорному морі як завгодно, порівняно з тим, як він міг діяти на початку цієї війни, є фундаментальною зміною стратегічного позиціонування у Чорноморському регіоні", – зазначили у Держдепі.

ЗМІ зазначає, чиновник додав, що цього було досягнуто "завдяки винахідливості, підтримці з боку союзників та партнерів України, звичайно, але насправді завдяки обраному Україною креативному та технологічно передовому підходу асиметричного шляху, щоб змінити баланс безпеки у Чорному морі".

Представник зовнішньополітичного відомства додав, що ця зміна балансу була важливою для фундаментального елемента підтримки України з боку США, який полягає у тому, щоб сприяти розвитку української економіки та сприяти тому, щоб Україна самостійно підтримувала свої військові зусилля.

"І вони (Ред. – українці) не змогли б цього досягти, не чинивши опору Чорноморському флоту та не тримаючи Чорноморський флот під загрозою. За деякими оцінками, Росія втратила 20% військових кораблів Чорноморського флоту", — підсумував чиновник Держдепу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у ГУР Міноборони показали відео операції, як російська БДК потопила морські дрони.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини