Головна Новини Світ США У Держдепі відповіли – чи вже бачать, як Україна бореться з корупцією
commentss НОВИНИ Всі новини

У Держдепі відповіли – чи вже бачать, як Україна бореться з корупцією

У Держдепі США підтвердили, що бачать, як Україна "агресивно бореться з корупцією"

3 жовтня 2023, 07:44 comments9460
Поділіться публікацією:

В останні тижні Україна справді вживає "агресивних заходів" для подолання корупції. Як передає портал "Коментарі", таку заяву під час брифінгу зробив речник Держдепартаменту США Метью Міллер.

У Держдепі відповіли – чи вже бачать, як Україна бореться з корупцією

Метью Міллер. Фото: із відкритих джерел

У Держдепі наголосили, саме від зусиль України щодо боротьби з корупцією багато в чому залежатеме те, яке рішення ухвалить Конгрес, оцінить він такі заходи в Україні чи ні. Також антикорупційні заходи в Україні хоче побачити Європейський Союз як один із головних партнерів Києва.

"Це зображують як щось, що Україна має зробити, щоб заручитися підтримкою західних союзників і зрештою реалізувати свої європейські прагнення, стати членом ЄС, і це, безперечно, правда", — заявив Метью Міллер.

За його словами, подвійно Україні важливо подолати корупцію, бо без цього не збудувати сильної економіки. А з таким сусідом, як Росія, економіка завжди має залишатися міцною та сильною.

Також Міллер підтвердив, що Держсекретар США Ентоні Блінкен спілкувався на тему боротьби з корупцією із президентом Володимиром Зеленським. Подробиць цієї розмови він не розкрив.

Читайте також на порталі "Коментарі" – до України прибула місія МВФ, яка вирішуватиме питання із продовженням програми розширеного фінансування. Тема більш ніж актуальна, враховуючи, що тимчасовий бюджет США (розрахований на 45 днів) підтримки України не включає. Щоправда, високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель запевняє, що на підтримці України з боку Євросоюзу внутрішньоамериканські перипетії не позначаться. Але українській владі, схоже, доведеться серйозно напружитись, щоб допомога з боку Заходу не слабшала. Які очікування від перебування у Києві представників МВФ та ЄС? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини