Головна Новини Світ США У Джонсона натякнули, що питання допомоги Україні та кордонів розділять: що це означає
commentss НОВИНИ Всі новини

У Джонсона натякнули, що питання допомоги Україні та кордонів розділять: що це означає

Представник Джонсона Радж Шах підкреслив, що свої припущення спікер Палати представників зроблено в "гіпотетичному контексті"

1 лютого 2024, 09:34
Поділіться публікацією:

Спікер Палати представників США Майк Джонсон заявив, що пакет із нацбезпеки США, де йдеться про допомогу Україні та безпеку кордонів, швидше за все, розділять. Як передає портал "Коментарі", про це чиновник повідомив трьох лідерів парламентів країн Балтії, пише "The Hill".

У Джонсона натякнули, що питання допомоги Україні та кордонів розділять: що це означає

Майк Джонсон. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що на такий крок у Штатах можуть піти через занепокоєння щодо реформ у прикордонній політиці. Джерело видання наголосило, що кінцеве рішення залежатиме від тексту документа про кордон, який з'явиться за підсумками переговорів у Сенаті.

У той же час, представник Джонсона Радж Шах сказав порталу Semafor, що коментарі були зроблені в "гіпотетичному контексті".

У матеріалі йдеться, що ці заяви з'явилися на тлі того, як Джонсон та інші представники Республіканської партії дали зрозуміти, що угода Сенату, яка поєднує допомогу Україні зі змінами в міграційній та прикордонній політиці, буде "мертвою після вступу" до Палати представників, якщо текст законопроекту відповідатиме повідомленням про його зміст.

Одне з основних положень угоди, яка, за чутками, викликала спротив республіканців, стосується повноважень виконавчої гілки влади щодо зупинення міграції, якщо кількість незаконних перетинів перевищує 5000 на день. Вони вважають, що цей поріг надто високий.

Цікаво, що доки республіканці у Палаті представників дедалі більше виступають проти збільшення допомоги Україні, союзники в Європі висловили впевненість, що Джонсон та більшість у Конгресі підтримують продовження підтримки.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи буде розблоковано в лютому допомогу Україні від ЄС та США: які ризики.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Петро

1 лютого 2024, 09:44

Это означает,что иди ты к черту Украина.Нам не до этой войны.Нам на вас наплевать.


Новини