Головна Новини Світ США У Європі побоюються повернення Трампа: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

У Європі побоюються повернення Трампа: яка причина

У Європі стурбовані можливим поверненням до влади Трампа

9 грудня 2023, 16:55
Поділіться публікацією:

Європейські політики і чиновники стурбовані тим, що Дональд Трамп знову може стати президентом США. Про це пише американське видання New York Times, передає портал "Коментарі".

У Європі побоюються повернення Трампа: яка причина

Трамп зберігає шанси на перемогу у виборах. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє видання з посиланням на анонімні джерела, європейські високопосадовці остерігаються повернення до влади Трампа, оскільки вважають його поведінку непередбачуваною.

Зокрема, зазначає видання, європейців насторожують розпливчасті формулювання у передвиборчій програмі Трампа щодо НАТО. Екс-президент США наголосив, що має на меті "завершити процес фундаментальної переоцінки мети і місії Альянсу".

За інформацією New York Times, посли та співробітники аналітичних центрів європейських країн все частіше навідуються до соратників Трампа, аби дізнатися про його наміри у випадку приходу в Білий дім.   

Чинні та колишні європейські дипломати, які поспілкувалися з виданням, розповіли, що в урядах країн Європи зростає тривога. Вони побоюються, що повернення Трампа стане причиною не тільки відмови США від України, але й відходу Штатів з європейського континенту та фактичне знищення НАТО.

Деякі європейські посадовці побоюються, що США під керівництвом Трампа взагалі можуть вийти зі складу НАТО, пише видання.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що головними кандидатами на пост президента США вважаються чинний президент Джо Байден та колишній лідер США Дональд Трамп. Згідно з оцінками букмекерів, найкращі шанси на перемогу у колишнього президента США Дональда Трампа – 40%. Ймовірність чинного президента США Джо Байдена перемогти на виборах букмекери оцінюють у 31,9%.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини