Головна Новини Світ США У Флориді громадян через суд змусять носити захисні маски
commentss НОВИНИ Всі новини

У Флориді громадян через суд змусять носити захисні маски

Ті, хто підтримує рекомендацію щодо обов'язкового носіння масок, збираються тепер подати апеляцію до Верховного суду Флориди

12 вересня 2021, 15:26
Поділіться публікацією:

Апеляційний суд штату Флорида анулював рішення суду нижчої інстанції, тим самим визнавши законним рішення губернатора Рона ДеСантіса про скасування обов'язкового носіння захисних масок у федеральних установах. Про це повідомляє американський телеканал CNN.

У Флориді громадян через суд змусять носити захисні маски

Дівчина (фото з відкритих джерел)

ДеСантіс — губернатор, представник Республіканської партії. Він заявив, що жителі Флориди мають право не носити захисні маски під час пандемії коронавірусу, оскільки це не є обов'язковою вимогою федерального уряду і порушує права і свободи громадян. Також правило стосувалося шкіл. Тобто вчителям і учням дозволили ходити без масок попри нові рекомендації президента США Джо Байдена.

Однак у Флориді питання захисних масок має політичне значення. Ті, хто проти носіння масок, заявляли, що це порушення прав і свобод громадян, а їх опоненти говорили про маски як необхідні превентивні заходи для стримування коронавірусу. У липні губернатор підписав указ, який передбачає, що учні мають право не носити маски у школах. Однак залишив за батьками право вирішувати. Певні шкільні округи Флориди указ губернатора ігнорували, тоді як у департаменті освіти штату заявили, що припинять їх фінансувати.

Ті, хто підтримує рекомендацію щодо обов'язкового носіння масок, збираються тепер подати апеляцію до Верховного суду Флориди.

Нагадаємо, у Міністерстві охорони здоров'я визнали, що вже готуються до третьої хвилі пандемії. Опрацьовуються три варіанти, як може протікати чергова хвиля коронавірусу. Як повідомляють "Коментарі", таку інформацію в ефірі телеканалу "Україна 24" озвучив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко. Він запевнив, що причин для занепокоєння сьогодні немає, ситуація контрольована. Проте в Міністерстві охорони здоров'я вирішили спрогнозувати перебіг чергової хвилі коронавірусу, щоб зменшити ризики стрибка захворюваності та смертності від коронавірусу серед населення.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини