Головна Новини Світ США У Газі усунули лідера ХАМАС: з яким закликом Байден терміново звернувся до Нетаньяху
commentss НОВИНИ Всі новини

У Газі усунули лідера ХАМАС: з яким закликом Байден терміново звернувся до Нетаньяху

Байден сказав Нетаньяху, що настав час зупинити війну в Газі

сьогодні, 07:50
Поділіться публікацією:

Ізраїль офіційно підтвердив ліквідацію лідера ХАМАС Яхью Сінвара. Цього ж дня президент США Джо Байден та ізраїльський прем'єр-міністр Беньямін Нетаньяху провели телефонну розмову. Як повідомляє портал "Коментарі", про це інформує "Axios".

У Газі усунули лідера ХАМАС: з яким закликом Байден терміново звернувся до Нетаньяху

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що Байден зателефонував Нетаньяху з борту літака Air Force One на шляху до Німеччини і привітав Нетаньяху із вбивством Сінвара ізраїльськими солдатами, які діють на півдні Гази.

У ході телефонної розмови президент США сказав прем'єру Ізраїлю, що після того, що сталося, настав час "рухатися далі" і покласти край війні в Газі.

"Лідери погодилися, що зараз є можливість домогтися звільнення заручників і наголосили, що працюватимуть разом для досягнення цієї мети", — повідомили у канцелярії ізраїльського прем'єр-міністра.

Білий дім у свою чергу заявив, що Байден і Нетаньяху обговорили, "як використати цей момент, щоб повернути заручників додому та завершити війну, забезпечивши безпеку Ізраїлю і не давши ХАМАС можливості знову контролювати Газу".

Автори матеріалу нагадали, що президент США Джо Байден вже кілька місяців особисто домагається укладання угоди про звільнення заручників та припинення вогню в Газі. Він сподівається досягти прориву в переговорах, що зайшли в глухий кут, до того, як залишить свою посаду 20 січня 2025 року.

Тим часом в офісі президента Ізраїлю повідомили, що держсекретар США Ентоні Блінкен сказав главі ізраїльської держави Ісааку Герцогу про те, що він планує найближчими днями вирушити до регіону. Зокрема, планується обговорення шляху досягнення про звільнення заручників у Газі та припинення вогню.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Путін грає одразу на кілька фронтах: у чому Нетаньяху прямо звинуватив РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини