Головна Новини Світ США У Конгресі США пропонують припинити військову та фінансову допомогу Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У Конгресі США пропонують припинити військову та фінансову допомогу Україні

Трампістське крило Республіканської партії США неодноразово спекулювало на темі того, що Вашингтон виділяє надто багато коштів Україні без належної звітності.

10 лютого 2023, 08:05 comments2953
Поділіться публікацією:

Група республіканців на чолі з членом Палати представників США Меттом Гейцем зареєструвала "Резолюцію про втому від України", в якій закликає припинити військову та фінансову допомогу Києву та сприяти укладенню мирної угоди між Києвом та Москвою. Як передає видання "Коментарі", про це пише "Fox News".

У Конгресі США пропонують припинити військову та фінансову допомогу Україні

Конгрес США. Фото з відкритих джерел

У резолюції, співавторами якої включно з Гейцем виступили 10 республіканців, зазначається, що з моменту повномасштабного вторгнення Росії в Україну США надали понад 110 мільярдів доларів фінансовій, військовій та гуманітарній допомозі Києву, у тому числі понад 27,4 мільярда доларів — допомоги у сфері безпеки.

Документ перераховує військове обладнання, яке США надали Україні з лютого 2022 року, а також наводяться слова представників Пентагону, які заявили, що ця допомога "серйозно виснажила запаси Сполучених Штатів, що послабило готовність США у разі конфлікту".

Також трампісти стверджують, що підтримкою України США ненавмисно причетні до зростання жертв серед цивільного населення, яких, за американськими оцінками, вже 40 тисяч. Натомість, додають вони, потрібно спрямувати кошти на вирішення проблем усередині США, насамперед міграційної кризи.

"Америка перебуває у стані керованого занепаду, і він посилиться, якщо ми продовжимо витрачати гроші платників податків на зовнішню війну. Ми маємо призупинити будь-яку іноземну допомогу на війну в Україні та вимагати, щоб усі учасники цього конфлікту негайно досягли мирної угоди", — заявив Гейц.

Читайте також на порталі "Коментарі" — як Кремль готує великий наступ на Україну — що варто чекати в найближчому майбутньому.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Путіна прокоментували готовність Заходу поставити Україні винищувачі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

огонь

11 лютого 2023, 03:37

https://t.me/dnipropetrovskaODA/3109 you wish you had that

Максим

10 лютого 2023, 08:17

omments.ua на кого працюємо? досить закидати простір інформаційним лайном.


Новини