Головна Новини Світ США У Конгресі закликали Білий дім відправити Україні хоча б один танк Abrams
commentss НОВИНИ Всі новини

У Конгресі закликали Білий дім відправити Україні хоча б один танк Abrams

У Конгресі вважають, що якщо США передадуть Україні хоча б один танк Abrams, то це створить ефект доміно і багато європейських країн наслідуватимуть цей приклад

23 січня 2023, 09:05
Поділіться публікацією:

У Палаті представників США вважають, що Адміністрація Джо Байдена має ухвалити вольове рішення і дати команду відправити в Україну хоча б один танк Abrams. Природно, один танк західного зразка не зможе суттєво посилити ЗСУ на полі бою, але цей крок США важливий із символічної точки зору, тому що приклад Вашингтона зможе створити ефект доміно, щоб змусити інші країни озброїти українську армію новітніми танками "Leopard 2". Як передає портал "Коментарі", про це заявив голова комітету із закордонних справ Палати представників США Майкл Маккол, пише "Politico".

У Конгресі закликали Білий дім відправити Україні хоча б один танк Abrams

Танк Abrams. Фото: з відкритих джерел

Майкл Маккол зазначив, від багатьох європейських країн, які виступають союзниками України, чути заяви про те, що вони готові поставити Україні танки, але чекають подібних рішень від США і поки Вашингтон відмовчуються, вони теж беруть паузу і вичікують. Якщо США й надалі відмовлятимуть Україні в постачанні танків, це створить великі проблеми для українського керівництва, бо тоді точно не вдасться уникнути затяжної, ще більш кровопролитної війни на виснаження.

"Якщо ми оголосимо, що збираємося дати танки Abrams, хоча б один, це приведе до ... Як я чув, Німеччина чекає, що ми візьмемо на себе ініціативу", — заявив Маккол.

Чиновник додав, що передача Україні танка створить ефект доміно, що змусить інші країни Європи відправити танки Leopard 2.

"Навіть, якщо ми скажемо, що поставимо танки Abrams, я думаю, цього буде достатньо, щоб Німеччина почала діяти", — заявив Маккол.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи має Молдова шанс стати членом НАТО – чому влада країни вирішила змінити курс.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини