Головна Новини Світ США У Кремлі вже починають панікувати: якого результату виборів у США побоюється Путін
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кремлі вже починають панікувати: якого результату виборів у США побоюється Путін

За інформацією WP, Росія побоюється перемоги Гарріс на виборах президента США

27 липня 2024, 07:17 comments2007
Поділіться публікацією:

Мало ким прогнозовані зміни у політиці США стали ударом для багатьох представників еліти РФ, які стежать за відносинами між Москвою та Заходом. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє The Washington Post.

У Кремлі вже починають панікувати: якого результату виборів у США побоюється Путін

Віце-президент США Камала Гарріс. Фото: Getty Images

ЗМІ, посилаючись на думку аналітиків, а також чинних і колишніх російських чиновників, зазначає, що відмова президента США Джо Байдена від участі у виборах на користь віце-президента Камали Гарріс перевернула перебіг перегонів. Кремль та його прихильники вважали, що кандидат у президенти США від республіканців Дональд Трамп міг перемогти, якби Байден залишався у перегонах. Це створило б "вікно можливостей" для врегулювання війни в Україні за умов Росії.

"Якщо Камала Гарріс переможе на виборах, це стане величезним розчаруванням для Кремля", — заявила засновник російської політичної консалтингової компанії R. Politik Тетяна Станова, яка зараз перебуває у Франції.

Вона додала, що у разі приходу Гарріс до Білого дому "всі вікна зачиняться наглухо".

У свою чергу, метушня президентства Трампа, його захоплення авторитарними правителями на кшталт російського диктатора Володимира Путіна, а також нападки на ЄС та НАТО стали для Росії подарунком. Тим часом дике хвастощі Трампа про те, що він може закінчити війну в Україні за один день, передбачало, що він може змусити Київ здати свою територію.

Хоча Байден і направив Україні безпрецедентну військову та фінансову допомогу, проте зовнішньополітичні діячі РФ розглядає його як передбачуваного гравця. Гравця, який не ризикне піти на ескалацію прямих військових дій з Росією і який розуміє та поважає, що РФ має великий ядерний Арсенал.

Гарріс значною мірою невідома росіянам і розглядається з тривогою.

У виданні також додали, що звільнення Байдена з виборів було не першим, а вже другим неприємним сюрпризом для Росії в західній політиці. Йдеться про поразку на виборах до французького парламенту вкрай правої партії "Національне об'єднання", яку Москва підтримувала як політичного союзника.

Читайте також на порталі "Коментарі" — рейтинг тепер має піти вгору: хто підтримав Гарріс як кандидат на пост президента.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини