Головна Новини Світ США У НАТО назвали частину плану перемоги Зеленського шкідливим: який пункт розкритикували
commentss НОВИНИ Всі новини

У НАТО назвали частину плану перемоги Зеленського шкідливим: який пункт розкритикували

Заміна американських солдатів на українських військових в Європі піде на руку Путіну.

20 жовтня 2024, 18:17
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Пункт плану перемоги Володимира Зеленського, який передбачає можливість українських військових замінити американських солдатів у Європі, розкритикував президент Парламентської Асамблеї НАТО Джеррі Конноллі. За його словами, така пропозиція може бути "шкідливою".

У НАТО назвали частину плану перемоги Зеленського шкідливим: який пункт розкритикували

Джеррі Конноллі. Фото з відкритих джерел

Американський конгресмен Джеррі Конноллі в інтерв’ю "Радіо Свобода" прокоментував план перемоги Зеленського та зосередив основну критику на можливості українських сил замінити американські в Європі після закінчення війни.

"Це щедра пропозиція з боку президента Зеленського, з яким я зустрічався багато разів… Але думаю, що це недоречна пропозиція зараз. Вона виглядає як політичний пас Дональду Трампу в разі, якби він виграв вибори. США повинні бути в Європі", – сказав Конноллі.

За словами президента Парламентської Асамблеї НАТО вихід американців з європейського континенту не піде на користь України та не може бути в інтересах країн ЄС. Джеррі Конноллі вважає, що такий варіант був би лише позитивним для російського диктатора Володимира Путіна.

"Це не означає, що ми не можемо робити певні зміни в нашій дислокації. Але ідея, що ми повністю виходимо з Європи, а українці щедро заміняють нас… Добре, я беру до уваги цю пропозицію як вияв щедрості, але сама ідея не є продуктивною. А в цей час вона ще й шкодить", – заявив американський політик.

На разі в Європі перебуває близько 100 тис. американських військових.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що генерал НАТО зробив тривожний прогноз. За його словами, Росія після закінчення війни буде сильнішою, ніж до повномасштабного вторгнення. 

Також "Коментарі" писали про першу оцінку Залужного щодо плану перемоги Зеленського.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини