Головна Новини Світ США У Нью-Йорку з'явиться хмарочос, здатний поглинати вуглекислий газ
commentss НОВИНИ Всі новини

У Нью-Йорку з'явиться хмарочос, здатний поглинати вуглекислий газ

Екологічний хмарочос може досягти 737 метрів у висоту

27 жовтня 2020, 13:54
Поділіться публікацією:

У Нью-Йорку хочуть побудувати хмарочос, який буде поглинати вуглекислий газ. Проект нової висотки розробило Паризьке архітектурне бюро. А побудувати будівлю можуть на острові Рузвельта. Про це розповіла в Facebook еколог Валерія Заружко.

У Нью-Йорку з'явиться хмарочос, здатний поглинати вуглекислий газ

Проект вежі "Мандрагора". Фото: pinterest.com

Хмарочос, який планують звести, може досягти 737 метрів у висоту. Він буде мати досить химерну форму, яка чимось нагадує корінь мандрагори. Від цієї рослини, що схожа на силует людини, проект і отримав свою назву. Так архітектори хочуть підкреслити взаємозв'язок людини й природи та нагадати про необхідність піклуватися про навколишнє середовище.

"Близько 39 відсотків викидів вуглецю — це викиди будівельної галузі. Наприклад, авіапром виробляє тільки 2,4 відсотка. При цьому про вуглецевий слід літаків говорять набагато частіше. Будівельний бізнес повинен компенсувати ці збитки екології. Особливо це важливо робити в мегаполісах, де постійно йдуть масштабні будівництва", — прокоментувала ідею Валерія Заружко.

Творці проекту хочуть, щоб вже через 30 років Нью-Йорк став вуглецево-нейтральним. Для будівництва "Мандрагори" використовуватимуть дерево і багато енергоощадних та екологічних технологій. Саму будівлю проектують таким чином, щоб в кожній квартирі був робочий кабінет. Таким чином у мешканців не буде потреби постійно їздити на роботу і користуватися транспортом.

Всього в хмарочосі буде 160 поверхів, забезпечувати його енергонезалежність будуть 36 вітрогенераторів. У спеціально відведених зонах висадять 1600 дерев, облаштують зелені стіни, а фасади прикрасять 7 тисячами сонячних панелей. Завдяки цьому вежа зможе поглинати багато вуглекислого газу і набагато менше шкодити навколишньому середовищу.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, як зробити свій будинок затишним.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини