Головна Новини Світ США У Пентагоні назвали два потенційні військові противники США
commentss НОВИНИ Всі новини

У Пентагоні назвали два потенційні військові противники США

Китай намагається кинути виклик США у глобальному масштабі, вважає генерал армії Марк Міллі

4 листопада 2021, 23:47
Поділіться публікацією:

У майбутньому США можуть виступити в конфігурації "триполярної війни", де доведеться протистояти Росії та Китаю. Про це заявив генерал армії, голова Об'єднаного комітету начальників штабів Марк Міллі під час виступу на Аспенському безпековому форумі (Вашингтон, США). На думку генерала, "холодна війна" була "біполярним конфліктом між Радянським Союзом та США", а тепер настала нова епоха, де конфлікт перетворюється на "триполярний", оскільки США протистоятимуть Росія та Китай.

У Пентагоні назвали два потенційні військові противники США

Пентагон (фото з відкритих джерел)


"Якщо додати до цього ще й технології, які наближаються дуже швидко, ми опинимося у світі, який потенційно стратегічно нестабільний, навіть порівняно із ситуацією 40 – 70-річної давності", — вважає Міллі.


На його переконання, США, Китай та Росія в нинішніх реаліях мають бути більш обережними та серйозними, взаємодіючи одна з одною, оскільки державам необхідна скоординована комунікація для запобігання військовим конфліктам.

Щодо потенціалу Китаю, генерал додав:


"У сфері національної безпеки набагато більше викликів… Ми стали свідками того, як за чотири десятиліття країна пройшла шлях від сьомої до другої світової економіки… 40 років тому вони мали лише гарні піхотні війська, а сьогодні китайські війська в космосі, кіберпросторі, на суші , на морі, у повітрі, під водою… Це виклик усьому світу”.


Він вважає, що Китай намагається кинути виклик США у глобальному масштабі.


У них китайська мрія, вони хочуть кинути виклик так званому ліберальному порядку, заснованому на правилах, що функціонують ще з часів Другої світової війни. Вони хочуть змінити його. Тобто ми бачимо країну, яка стає надзвичайно потужною і хоче змінити світовий порядок на свою користь. Це буде реальним викликом у найближчі 10-20 років, дуже важливим викликом”, – пояснив генерал.


Нагадаємо, увага Пентагону зосереджена в Україні. Причиною тому є дані, що насторожують, про нове скупчення військ РФ на кордоні. Як повідомляє видання "Коментарі", про це заявив офіційний представник Пентагону Джон Кірбі, пише агентство AFP. Кірбі зазначив, що у ЗМІ вже просочилася інформація про те, що російські війська знову стягуються до українського кордону, що не може не хвилювати союзників України. Тому ця тема є важливою під час діалогу з партнерами та союзниками, це питання постійно на контролі керівництва Білого Дому.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Агрессор

5 листопада 2021, 00:51

китайцев много, а русские дурные. хер его знает, что лучше. путин, падло, не предсказуем, можно ждать чего угодно от него.


Новини