Головна Новини Світ США У Пентагоні назвали важливу умову для вступу України в НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

У Пентагоні назвали важливу умову для вступу України в НАТО

Вашингтон підтримує політику "відкритих дверей" в НАТО

2 жовтня 2022, 19:27 comments2317
Поділіться публікацією:

США беззаперечно підтримують в НАТО політику "відкритих дверей". Відтак рішення про вступ нашої держави до альянсу мають підтримати абсолютно усі країни-учасниці. Таку заяву зробив міністр оборони США Ллойд Остін під час брифінгу.

У Пентагоні назвали важливу умову для вступу України в НАТО

Ллойд Остін (фото з відкритих джерел)

"Ми прагнемо підтримувати політику "відкритих дверей" НАТО, але рішення про розширення Альянсу повинні приймати всі країни блоку", — сказав Остін.

Американський високопосадовець заявив, що США зараз зосереджуються на допомозі для України, яка з 24 лютого відбиває повномасштабне російське вторгнення.

"Ми робимо все можливе, щоб Україна мала те, що їй потрібно для успіху. І ми бачимо дійсно хороші результати, досягнуті українськими силами", — наголосив очільник Пентагону.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що дев'ять держав НАТО вже підтримали членство України.Президенти дев'яти країн Північноатлантичного Альянсу з Центральної та Східної Європи в неділю опублікували спільну заяву, в якій засудили анексію Росією українських територій та закликали НАТО суттєво збільшити військову допомогу Україні. Заяву підписали президент Чехії Мілош Земан, президент Естонії Алар Каріс, президент Латвії Егілс Левітс, президент Литви Гітанас Науседа, президент Північної Македонії Стево Пендаровський, президент Чорногорії Міло Джуканович, президент Польщі Анджей Дуда, президент Румунії Клаус Йоханісуз та президент Румунії Клаус Йоханніс. У заяві зазначається, що президенти восьми держав НАТО були у Києві вже під час повномасштабної війни і "на власні очі побачили наслідки російської агресії".

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини