Головна Новини Світ США У Пентагоні пояснили, чому візит Сі Цзіньпіна до Москви тепер викликає тривогу
commentss НОВИНИ Всі новини

У Пентагоні пояснили, чому візит Сі Цзіньпіна до Москви тепер викликає тривогу

За словами Ллойда Остіна, зустріч Сі з Путіним та його візит фактично "стали демонстрацією підтримки" президента РФ

24 березня 2023, 08:00 comments1922
Поділіться публікацією:

Візит лідера Китаю Сі Цзіньпіна до Москви, де він зустрівся з президентом РФ Володимиром Путіним і підписав низку документів, що підтверджують двостороннє партнерство між країнами в умовах війни РФ проти України, посилають "тривожний сигнал" про те, що Китай готовий підтримувати Росію. Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив голова Пентагону Ллойд Остін під час слухань у Комітеті з питань асигнувань Палати представників США, пише "Укрінформ".

У Пентагоні пояснили, чому візит Сі Цзіньпіна до Москви тепер викликає тривогу

Ллойд Остін. Фото: з відкритих джерел

"Візит Сі до Путіна та його багатоденне перебування там, я думаю, посилає дуже тривожний меседж, меседж підтримки (Ред. – Росії)", – заявив Остін.

За його словами, хоча зараз і немає свідчень надання Китаєм летальної допомоги Росії, візит Сі Цзіньпіна до Москви та його зустріч із російським диктатором Путіним по суті "стали демонстрацією підтримки" президента РФ, що саме по собі є дуже тривожним.

Остін зазначив, що у разі надання Китаєм матеріальної підтримки Росії, це потенційно вплине на продовження війни РФ проти України і розширить її вплив не лише в масштабах регіону, а й у всьому світі.

Зазначимо, 20 березня 2023 року лідер Китаю Сі Цзіньпін прибув із офіційним візитом до Москви. Наступного дня він зустрівся із президентом РФ Володимиром Путіним, де вони обговорили, зокрема, російське вторгнення в Україну.

Читайте також на порталі "Коментарі" — про що домовилися Росія та Китай — яку карту тепер розігруватиме "товариш Сі".

Також видання "Коментарі" повідомляло — якими будуть наслідки ордера на арешт Путіна — про що варто задуматися Сі Цзіньпіну. Експерти детально проаналізували ситуацію під час ексклюзивного інтерв'ю нашому порталу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини