Головна Новини Світ США У Пентагоні ухвалили остаточне рішення: де Україна може застосовувати F-16
commentss НОВИНИ Всі новини

У Пентагоні ухвалили остаточне рішення: де Україна може застосовувати F-16

В оборонному відомстві США визнали, що ситуація з ударами цими літаками по Росії є складнішою.

17 липня 2024, 11:20 comments5998
Поділіться публікацією:

Українські війська зможуть експлуатувати літаки F-16 у межах своєї суверенної території, зокрема для ударів по об'єктах окупантів на тимчасово окупованих територіях. Ситуація з ударами цими літаками по Росії є складнішою. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив представник Пентагону Патрік Райдер, пише "Голос Америки".

У Пентагоні ухвалили остаточне рішення: де Україна може застосовувати F-16

Винищувач F-16. Фото: з відкритих джерел

Офіційний представник Пентагону зазначив, що високотехнологічна система F-16 потребує спеціального навчання не тільки з управління, а й з її обслуговування та підтримки.

"Коаліція з посилення повітряних сил України в рамках формату "Рамштайн" дуже наполегливо працює разом із Данією та Нідерландами, а також із США над тим, щоб не лише забезпечити підготовку українських пілотів, а й українських техніків, а також над питаннями технічного обслуговування цих літаків. і над тим, як краще експлуатувати їх за умов небезпеки, з якою стикатимуться українські пілоти", — пояснив генерал.

Райдер наголосив, що саме Україна вирішуватиме, як використовувати ці літаки на українській суверенній території. США працюватимуть з міжнародною спільнотою, щоб українці змогли обслуговувати, утримувати та експлуатувати літаки.

Генерал додав, що США на дуже регулярній основі співпрацюють з українськими партнерами щодо їхніх потреб, коли йдеться про захист суверенної території України та повернення окупованих територій.

"І ми крок за кроком працювали з українцями, щоб зрозуміти їхні потреби і спробувати розвинути підтримку, необхідну для захисту суверенної української території. Нещодавно ми санкціонували використання боєприпасів США через кордон для вогню у відповідь і оборонних ударів. Якщо росіяни формують війська або стріляють з артилерії або літаків через кордон, ми визнали цей факт і дали дозвіл українцям", — зазначив він.

При цьому представник Пентагону зазначив, що політика США щодо ударів по об'єктах, що розташовані на великій відстані на території Росії, не змінилася. Адже у Вашингтоні не хочуть бачити "ненавмисних наслідків, ескалації, яка може перетворити цей конфлікт на ширший, який вийде за межі України". На уточнююче питання, про яку ескалацію йдеться, якщо цього не сталося після дозволу США бити по кордоні РФ, Райдер відповів, що "в цьому випадку ми говоримо про здоровий глузд".

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна може мати ще більше F-16: ЗМІ дізналися, яка країна може допомогти.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини