Головна Новини Світ США У Пентагоні відреагували на прохання України закрити небо після удару РФ по Яворівському полігону
commentss НОВИНИ Всі новини

У Пентагоні відреагували на прохання України закрити небо після удару РФ по Яворівському полігону

Прес-секретар Пентагону Джон Кірбі нагадав слова Джо Байдена про те, що військ НАТО не буде в Україні

13 березня 2022, 16:50 comments2504
Поділіться публікацією:

Закрити небо над тією чи іншою країною – це означає, що країни НАТО повинні бути готовими до того, що потрібно буде збивати супротивника, або бути готовими, що цей супротивник піде в атаку. Тобто це означає безпосередню участь у бойових діях, а президент США Джо Байден уже неодноразово говорив, що НАТО не воюватиме в Україні. Як передає портал "Коментарі", про це заявив прес-секретар Пентагону Джон Кірбі, реагуючи на удар російської армії по Яворівському полігону. Про це повідомляє видання "Коментарі", з посиланням на The Hill.

У Пентагоні відреагували на прохання України закрити небо після удару РФ по Яворівському полігону

Джон Кірбі, речник Пентагону. Фото: з відкритих джерел

При цьому Джон Кірбі висловив думку, що навіть. Якби над Україною було запроваджено безпольотну зону, то це б не гарантувало, що Росіяни завдали удару Міжнародному центру підтримки миру та безпеки в Яворові.

Представник американського Міноборони зазначив, що на словах закрити небо над Україною звучить красиво, ніби почне діяти якась повітряна поліція. Але насправді нічого простого у цьому немає. Голова Білого Дому Джо Байден раніше дав зрозуміти, що військ НАТО не буде в Україні. Від своїх слів президент США не цурається.

Водночас Кірбі запевнив, що НАТО дуже оперативно відреагує, якщо Росія завдасть бодай одного удару по країні, яка є повноправним членом Північноатлантичного Альянсу. Джон Кірбі наголосив, США готові виконати зобов'язання щодо захисту союзників усередині альянсу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — міністр оборони України Резніков звернувся до НАТО після атаки на Яворівський полігон. Міністр просить США ухвалити вольове рішення та закрити небо над Україною, щоб врятувати тисячі життів українців.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Правдоруб

13 березня 2022, 18:45

ГАНДОНЫ КОНЧЕННЫЕ!!! ДАВНО НЕБО НАД УКРАИНОЙ ПОРА ЗАКРЫТЬ!!! ЧТО БЫ ИХ ТАК БОМБИЛО КАК УКРАИНУ!!! может тогда эти крысы зашевелиться!!! К черту такую европу и нато, а россии вообще в ад!!!


Новини