Головна Новини Світ США У Пентагоні відверто визнали, що бояться давати Україні дозвіл бити вглиб Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

У Пентагоні відверто визнали, що бояться давати Україні дозвіл бити вглиб Росії

У Пентагоні бояться, що війна вийде за межі України

15 липня 2024, 17:48
Поділіться публікацією:

Сполучені Штати і далі продовжують боятися поширення війни за межі України, коли йдеться про дозволи на удари далекобійними ракетами ATACMS по території Росії. Зокрема, про це заявив речник Пентагону генерал-майор Пет Райдер в інтерв'ю "Голосу Америки".

У Пентагоні відверто визнали, що бояться давати Україні дозвіл бити вглиб Росії

Патрік Райдер

Так, Райдер нагадав, що нещодавно США дозволили використання американських боєприпасів для вогню у відповідь та оборонних ударів через кордон. Однак він підкреслив, що політика Вашингтона щодо ударів на великі відстані залишається незмінною.

"Думаю, тут важливо розуміти, що ми не хочемо бачити ненавмисних наслідків, ескалації, яка може перетворити цей конфлікт на ширший, який вийде за межі України. Гадаю, це те, на що нам усім потрібно зважати і ставитися до цього дуже серйозно", – сказав Райдер. 

Він наголосив на необхідності враховувати другорядні та третинні наслідки з точки зору потенційної ескалації, якщо цілі всередині Росії опиняться під ударами, які не обов'язково матимуть стратегічний вплив.

Водночас Райдер запевнив, що США не недооцінюють загрози, які Росія становить для України, і продовжать співпрацю з Києвом, забезпечуючи українських військових всім необхідним для захисту своєї суверенної території та народу.

Нагадаємо портал "Коментарі" розповідав, що президент Джо Байден, після надання обмеженого дозволу Україні використовувати американську зброю для ударів по території Росії, висловився проти потенційних ударів зброєю США вглиб російської території.

Разом з тим, президент України Володимир Зеленський заявив про позитивні сигнали у переговорах з міжнародними партнерами щодо використання далекобійної зброї. За словами президента, це питання Україна має "дотиснути".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини