Головна Новини Світ США У Пентагоні висловилися щодо потреби України бити по Росії зброєю США
commentss НОВИНИ Всі новини

У Пентагоні висловилися щодо потреби України бити по Росії зброєю США

Пентагон все ще проти того, щоб Київ завдав ударів по військових об'єктах на території РФ

22 травня 2024, 07:02 comments2902
Поділіться публікацією:

Сполучені Штати не давали добро українській армії завдавати ударів по території Росії американською зброєю. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву під час брифінгу зробив представник Міністерства оборони США Патрік Райдер.

У Пентагоні висловилися щодо потреби України бити по Росії зброєю США

Патрік Райдер. Фото: із відкритих джерел

"Міністр оборони (Ллойд Остін. — Ред.) підкреслив, що наша позиція з цього питання не змінилася", — сказав чиновник.

Представник Пентагону додав, що США зосереджено на забезпеченні України для звільнення її суверенної території.

"Ми збираємося продовжити ці розмови з нашими українськими партнерами, а також з нашими міжнародними союзниками. Ведуться дискусії щодо надання Україні систем протиповітряної оборони", — додав Патрік Райдер.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна дедалі голосніше і частіше просить Захід зняти заборону на удари його зброєю по російській території. Днями про це заявила посол нашої країни у США Оксана Маркарова. А член французького парламенту Жан-Луї Бурланж закликав керівництво своєї країни дозволити Україні завдавати ударів зброєю Франції по РФ, навівши приклад Великобританії, яка дозволила це робити. Продовжує мусуватись і тема відправлення в Україну військ НАТО. Прем'єр-міністр Естонії Кая Калласс повідомила, що деякі країни Альянсу це вже зробили – їхні військові працюють інструкторами на українській території. Чи може жорстка риторика наших партнерів призвести і до більш жорстких їхніх дій щодо Росії? Які очікування щодо цього? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – про що намагається домовитись Україна з партнерами: як це може вплинути на перебіг війни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини