Головна Новини Світ США У разі обрання президентом Трамп може зняти санкції з союзника РФ: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

У разі обрання президентом Трамп може зняти санкції з союзника РФ: подробиці

Якщо екс-глава Білого дому пом'якшить свій підхід, це може розчарувати таких союзників, як Південна Корея та Японія, та нервувати членів його власної партії

14 грудня 2023, 08:35
Поділіться публікацією:

Дональд Трамп не відкидає можливості дозволити Північній Кореї зберегти свою ядерну зброю, при цьому запропонувати режиму КНДР фінансові стимули для припинення виробництва нових бомб. Як передає портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання "Politico" з посиланням на трьох осіб, знайомих з думкою Трампа.

У разі обрання президентом Трамп може зняти санкції з союзника РФ: подробиці

Дональд Трамп. Фото: із відкритих джерел

За їхніми словами, кандидат у президенти США від Республіканської партії зацікавлений у укладанні угоди з КНДР. Одна з ідей Трампа нібито полягатиме в тому, щоб спонукати Північну Корею поставити на паузу свою ядерну програму та припинити розробку нової ядерної зброї в обмін на звільнення від економічних санкцій та інші форми допомоги.

"Частина його мотивації ... полягала б у тому, щоб не витрачати час на те, що він вважає марними переговори про зброю — і натомість зосередитися на ширшому завданні конкурувати з Китаєм", — йдеться у матеріалі.

Зазначається, що цілком можливо, що Трамп все ще може розглядати денуклеаризацію як довгострокову мету, "але було б відхиленням від стандартної політики США укласти навіть короткострокову угоду з Північною Кореєю, у якій це прямо не вказано".

Як говориться в матеріалі, якщо Трамп пом'якшить свій підхід, це може засмутити таких союзників, як Південна Корея та Японія, і нервувати членів його власної партії, які надають перевагу більш жорсткому підходу до Пхеньяну.

"Це також дало би привід для звинувачень колишнього президента в лицемірстві, оскільки він постійно критикував адміністрацію Обами за те, що вона полегшила економічні проблеми Ірану в обмін на те, щоб повернути назад його просування до першої ядерної зброї. Трамп, як президент, вивів США з ядерної угоди з Іраном, укладеної в епоху Барака Обами", — зазначають журналісти.

Читайте також на порталі "Коментарі" — син Трампа відзначився скандальною заявою про війну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини