Головна Новини Світ США У Росії є шанс «дипломатичного виходу» з української кризи – посол США в ООН
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії є шанс «дипломатичного виходу» з української кризи – посол США в ООН

Посол США в ООН Лінда Томас-Грінфілд зробила заяву напередодні засідання Ради Безпеки ООН

31 січня 2022, 10:40
Поділіться публікацією:

Посол США в ООН Лінда Томас-Грінфілд попередила в неділю, 30 січня, що загрозливе нарощування військових Росії на кордонах України свідчить про "наміри Кремля їх використати", зазначивши, що у Росії все ще є шанс "знайти дипломатичний вихід". Про це повідомляє ABC News.

У Росії є шанс «дипломатичного виходу» з української кризи – посол США в ООН

Посол Лінда Томас-Грінфілд виступає на засіданні Ради Безпеки - ABC News

Коментар Томас-Грінфілда ведучому телеканалу ABC "Цього тижня" Джорджу Стефанопулосу прозвучав напередодні відкритого засідання Ради Безпеки ООН, на якому вона попросила обговорити агресію Росії щодо України та що з цим робити.

"Ви не збираєте 100 000 військових, якщо не маєте наміру використовувати їх", – сказала Томас-Грінфілд.

Вона сказала, що засідання Ради Безпеки ООН у понеділок "є ще однією можливістю знайти дипломатичний вихід для росіян". Вона додала, що українські чиновники також попросили про зустріч, яку очікується заслухати на відкритому засіданні.

"Ми чітко дали зрозуміти, що готові вирішувати наші занепокоєння, занепокоєння України та Росії за дипломатичним столом, але це неможливо зробити на полі бою", – сказала Томас-Грінфілд.

Росія стверджувала, що не має наміру вторгнутися в Україну, і заперечує проти засідання Ради Безпеки ООН у понеділок, погрожуючи спробувати заблокувати зібрання. Заступник постійного представника Росії в ООН Дмитро Полянський написав у Twitter, що зустріч була "явним піар-ходом, ганебним для репутації Ради Безпеки ООН".

"Чи може Росія це заблокувати?" Стефанопулос запитав Томас-Грінфілд.

"Вони знають, що не можуть заблокувати зустріч, і я очікую, що, знаючи, з чим ми маємо справу, вони зроблять спробу. Але Рада Безпеки є єдиною, наші голоси єдині. Ми підемо в кімнату, будемо готові вислухати їх, але не будемо відволікатися на їхню пропаганду", — сказала Томас-Грінфілд. 

Стефанопулос зазначив, що президент України Володимир Зеленський та його команда "висловили деяке роздратування, навіть тривогу", що США та їхні союзники перебільшують загрозу з політичних причин.

Томас-Грінфілд сказала, що Сполучені Штати дуже тісно співпрацюють з українцями, посилаючись на розмову Байдена минулого тижня із Зеленським, нещодавню поїздку держсекретаря США Ентоні Блінкена в Україну та її регулярні зустрічі з послом України в Нью-Йорку.

"Ми також працюємо з українцями над створенням їхньої оборони на випадок нападу. І... з 2014 року ми надали їм близько 5 мільярдів доларів на підтримку, 200 мільйонів з яких було надано лише минулого тижня", — сказала Томас-Грінфілд. 

Стефанопулос попросив у Томас-Грінфілд пояснення щодо того, як буде виглядати дипломатичне врегулювання.

"Ви знаєте, спочатку це означало б, що Росія прийме рішення про деескалацію, відведе свої війська назад і сяде за дипломатичний стіл і поговорити зі Сполученими Штатами, з українцями та нашими союзниками по НАТО", – сказала Томас-Грінфілд.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Резніков розповів, чи є ознаки того, що Росія готується до наступу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини