Головна Новини Світ США У Сенаті розкритикували Байдена: яке рішення президента США підштовхнуло Путіна до агресії
commentss НОВИНИ Всі новини

У Сенаті розкритикували Байдена: яке рішення президента США підштовхнуло Путіна до агресії

На думку лідера меншості в Сенаті Мітча Макконнелла, рішення про виведення військ США з Афганістану було помилковим

25 квітня 2024, 16:05
Поділіться публікацією:

Лідер меншості в Сенаті Мітч Макконнелл, який представляє Республіканську партію, розкритикував президента США Джо Байдена за те, що він "дав зелене світло" російському диктатору Володимиру Путіну, коли США вивели свої війська з Афганістану. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Hill.

У Сенаті розкритикували Байдена: яке рішення президента США підштовхнуло Путіна до агресії

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

Представник Республіканської партії зазначив, однією з найбільших помилок Джо Байдена було відкликання військ через те, що це "показало на міжнародному ігровому полі".

"Ми прикрили там тероризм. Ми не повинні були відводити війська. Коли ми це зробили, це було як зелене світло Путіну, який уже серйозно думав про переміщення своїх військ до кордону", — вважає республіканець.

При цьому політик розкритикував Білий дім та сказав, що вони не надали Україні "достатню кількість зброї досить швидко".

"Ми були схильні реагувати надто повільно. Отже, адміністрація припустилася низки помилок. Але принаймні на даний момент, після довгої затримки, ми всі зібралися разом і зробили те, що потрібно зробити, щоб допомогти українцям. Ви знаєте, що це величезна проблема для всього світу", — висловився Макконнелл.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент США Джо Байден підписав довгоочікуваний закон про надання Україні допомоги у розмірі 61 млрд доларів. Понад те, стало відомо, що Україна ще раніше отримала далекобійні американські ракети ATACMS. Щоправда, бити ними дозволили лише по суверенній українській території в міжнародно визнаних кордонах. При цьому канцлер Німеччини Олаф Шольц так і не наважується передати Україні ракети Taurus. Про що говорять зрушення та не зрушення щодо допомоги Україні з боку Заходу? Чого чекати далі? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини