Головна Новини Світ США У Сенаті США зробили заяву щодо допомоги Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У Сенаті США зробили заяву щодо допомоги Україні

У США не проголосують за допомогу Україні до нового року

20 грудня 2023, 09:12
Поділіться публікацією:

Лідери демократичної більшості та республіканської меншості в Сенаті США Чак Шумер та Мітч Макконнелл заявили, що новий пакет військової та фінансової допомоги Україні не буде прийнятий до кінця 2023 року. Як передає портал "Коментарі", про це вони повідомили у спільній заяві.

У Сенаті США зробили заяву щодо допомоги Україні

Сенат США Фото: з відкритих джерел

Законодавці зазначили, що двопартійні переговори щодо безпеки південного кордону США приносять "обнадійливі успіхи".

Вони зазначили, що, незважаючи на "складні проблеми", в Сенаті шукатимуть спосіб вирішити питання кордону, а також допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню.

"Сенат не залишить ці виклики національної безпеки без відповіді. Поки переговорники вирішують питання, що залишилися, ми сподіваємося, що їхні зусилля дозволять Сенату вжити швидких заходів щодо додаткового документу з національної безпеки на початку нового року", — заявили сенатори.

Шумер і Макконнелл підкреслили, що час 2023 року, що залишився, переговорники і Білий дім продовжуватимуть працювати над угодою.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна підходить до кінця 2023 року з кардинальним зниженням підтримки з боку закордонних партнерів. У США який місяць не можуть прийняти багатомільярдну підтримку, а коштів вистачить, за даними Білого дому, лише на ще один військовий пакет військової допомоги. У ЄС, де через дії Угорщини заблоковано 50 млрд євро для нашої країни, повернутися до питання виділення цих коштів зможуть не раніше лютого. Ну, а МВФ прогнозують, що Україна без допомоги Заходу зможе протриматися лише кілька місяців. Чому ми опинилися у подібній ситуації? Які варіанти розвитку подій? Чи не виглядає так, що Захід, який обіцяв чи не нескінченну підтримку Україні – "зливає" нас? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини