Головна Новини Світ США У США кілька торнадо зруйнували будинки: скільки людей загинуло
commentss НОВИНИ Всі новини

У США кілька торнадо зруйнували будинки: скільки людей загинуло

У США торнадо зруйнувало будинки у Теннессі, Кентуккі, Індіані й Арканзасі

11 грудня 2021, 16:05
Поділіться публікацією:

У США кілька торнадо зруйнували будинки: скільки людей загинуло

У США понісся шторм, фото Stephanie Gordon

У Сполучених Штатах пронісся шторм із торнадо. За словами губернатора штату Кентуккі Енді Бешера, у штаті оголошено надзвичайний стан. Про це повідомляє CNN.

Також губернатор розповів, що це найпотужніший шторм в історії Кентуккі. Торнадо пронісся штатом зі швидкістю понад 320 кілометрів на годину. Торнадо зруйнував дах на свічковому заводі, що обвалився в результаті. Під час торнадо на свічковому заводі було близько 110 людей.

Також шторм зруйнував дах розподільчого центру, що належить Amazon. Подія сталася в штаті Іллінойс. У п'ятницю рятувальники працювали й в Едвардсвіллі, де багато хто опинився у пастці в будівлі. Звідти врятували кілька людей, проте кількість жертв невідома. Про це повідомив начальник місцевої поліції Майк Філбек.

У 15 округах західного Кентуккі зруйновано будівлі та об'єкти інфраструктури. Найбільше від стихії постраждав округ Грейвс, там пошкоджено навіть в'язницю та приміщення суду.

За даними Центру прогнозування штормів NOAA, було повідомлено про щонайменше 24 торнадо у п'яти штатах: Арканзасі, Іллінойсі, Кентуккі, Міссурі та Теннессі.

Щонайменше 50 людей, ймовірно, загинули внаслідок множинних торнадо, що пройшли через південно-західну частину Кентуккі пізно у п'ятницю. Відомо про смерті в штатах Арканзас та Іллінойс. Шторм просунувся від північної Луїзіани до південного Огайо у суботу вранці.

За словами представника управління надзвичайних ситуацій Арканзасу ЛаТреша Вудраффа, автомагістраль Interstate поблизу міста Труман була перекрита через перекинуті автомобілі. У цьому штаті стихія пошкодила пожежну частину, заклад швидкої допомоги та будинок для людей похилого віку. За даними PowerOutage.US, щонайменше 254 684 споживачів комунальних послуг залишилися без електроенергії у Теннессі, Кентуккі, Індіані й Арканзасі.

Як повідомляв портал "Коментарі", Великобританію та Ірландію накрив потужний шторм.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини