Головна Новини Світ США У США намітилася проблема зі зброєю через війну України та Ізраїлю: чого не вистачає
commentss НОВИНИ Всі новини

У США намітилася проблема зі зброєю через війну України та Ізраїлю: чого не вистачає

За інформацією Politico, Пентагон заявить про нестачу потужностей, зокрема через підтримку України та Ізраїлю

4 грудня 2023, 08:00 comments7348
Поділіться публікацією:

У проекті першої в історії США Національної оборонно-промислової стратегії йдеться про те, що американські компанії поки що не можуть виробляти зброю досить швидко, щоб задовольнити світовий попит, зокрема через війни в Україні та Ізраїлі. Як передає портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання "Politico", з посиланням на проект поки що неопублікованого документа.

У США намітилася проблема зі зброєю через війну України та Ізраїлю: чого не вистачає

Снаряди. Фото: із відкритих джерел

Завдання підготовленого документа – дати всебічний погляд те що, що потрібно Пентагону, щоб підвищити ефективність і швидкість виробництва озброєнь потреб армії США.

У звіті зазначається, що пандемія Covid оголила вразливість ланцюжка поставок. Вторгнення Росії в Україну та напад бойовиків ХАМАС на Ізраїль також продемонстрували "цілком інший набір промислових вимог та відповідних ризиків", оскільки США поспішають виробляти зброю для підтримки України та Ізраїлю.

"Стало ясно, що недостатні потужності виробництва та поставок в даний час є проблемою, що глибоко укорінилася, на всіх рівнях виробничих ланцюжків поставок", — йдеться в доповіді.

У стратегії також йдеться, що для вирішення цієї проблеми Міністерство оборони розвиватиме більш стійкі та інноваційні ланцюжки поставок, інвестуватиме в малий бізнес та приділятиме більше уваги інноваціям.

Крім того, у США визнають, що мають задіяти іноземних партнерів для задоволення попиту.

"Ми повинні залучати учасників усіх типів: великих та малих, вітчизняних та іноземних, а також тих, хто раніше не мав відношення до Міністерства оборони чи оборонного виробництва", — йдеться у документі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що може зламати перебіг війни в Україні: про що говорять прогнози.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини