Головна Новини Світ США У США натякнули, чи підтримують Україну в боях у Курській області
commentss НОВИНИ Всі новини

У США натякнули, чи підтримують Україну в боях у Курській області

США висловили підтримку Україні у спробах захисту від російських атак з території Росії

8 серпня 2024, 13:23
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Речниця Білого дому Карін Жан-П'єр відреагувала на прорив кордону в Курській області та бої на території Росії. За словами представника Адміністрації Байдена, Україна має право на захист від агресії РФ, а США підтримують Київ у цьому.

У США натякнули, чи підтримують Україну в боях у Курській області

Речниця Білого дому Карін Жан-П’єр. Фото з відкритих джерел

Під час брифінгу у Білому домі Карін Жан-П'єр запитали про бої в Курській області. Речниця Білого дому вказала, що з цим питанням краще звернутись до українців, які проводять свою військову операцію, однак далі Жан-П'єр натякнула, що США підтримують Україну.

"Як ви знаєте, ми підтримували Україну, оскільки вони захищаються від агресії Росії… ми будемо продовжувати це робити. Ми збираємося й надалі залишатися зосередженими на тому, щоб переконатися, що вони мають все необхідне для захисту від агресії Росії", — сказала Жан-П'єр.

Карін Жан-П'єр наголосила, що у російському регіоні, де ведуться військові дії присутня армія РФ, яка атакує територію України. Тому українські сили вживають заходів, бо це "розумні дії, щоб захистити себе від цих атак".

Нагадаємо, що 6 серпня у російських телеграм-каналах з'явилось повідомлення про прорив кордону і входження українських військ на територію Росії. Згодом російські воєнкори почали повідомляти про захоплення силами ЗСУ російських сіл. У Міноборони РФ стверджують, що зупинили просування українських військ, однак росіяни повідомляють про входження вглиб територій Росії на 25-30 км. Україна офіційно не коментувала ситуацію.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що заява США про бої в Курській області розлютила росіян.

Також "Коментарі" писали про речницю МЗС РФ, яка звинуватила Зеленського в прориві кордону та боях на території РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини