Головна Новини Світ США США занепокоєні: Росія та Китай спільно допомагають одній країні
commentss НОВИНИ Всі новини

США занепокоєні: Росія та Китай спільно допомагають одній країні

Сполучені Штати стурбовані посиленням співпраці Китаю та Росії у допомозі ще одній країні на азійському континенті.

14 листопада 2023, 10:43
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр оборони США Ллойд Остін розповів, що Пентагон занепокоєний кроками двох азійських країн – Росії та Китаю, які розширюють військовий потенціал Північної Кореї. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

США занепокоєні: Росія та Китай спільно допомагають одній країні

Міністр оборони США Ллойд Остін. Фото з відкритих джерел

У Південній Кореї пройшла зустріч міністрів оборони 17 країн, які є представниками UNC – організації, що забезпечує нагляд за перемир'ям після Корейської війни. Серед членів був присутній очільник Міноборони США Ллойд Остін, який висловив стурбованість ситуацією на корейському півострові.

"Ми глибоко стурбовані тим, що Китай та Росія допомагають Північній Кореї розширювати свої можливості, дозволяючи їй уникати санкцій Ради Безпеки ООН", – сказав Остін.

Крім того, Ллойд Остін висловив занепокоєння збільшенням військової співпраці між Росією та Північною Кореєю, пов'язуючи це з надсиланням до РФ зброї, а натомість КНДР отримає російські технології.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що політичний оглядач Віталій Портников прогнозує ще щонайменше три війни у різних регіонах світу. За його словами один з військових конфліктів можливий саме на Корейському півострові через домовленості Путіна з лідером КНДР Кім Чен Ином, а також після зустрічі президента Росії з представником КНР Сі Цзіньпіном.

Також "Коментарі" писали про рейтинг армій світу за військовими витратами. До п'ятірки найбільших оборонних бюджетів світу увійшло чотири країни з Азії, зокрема Китай та Росія. Попри це лідером залишаються Сполучені Штати. Україна через війну проти Росії значно піднялась у рейтингу армій світу за витратами на оборону країни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.reuters.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини