Головна Новини Світ США У США недолуго виправдалися за заборону бити вглиб Росії: що заявили
commentss НОВИНИ Всі новини

У США недолуго виправдалися за заборону бити вглиб Росії: що заявили

У США вважають, що краще бити їх зброєю по окупованим територіям, пише «Голос Америки»

11 липня 2024, 17:30
Поділіться публікацією:

Білий дім вважає нереалістичними удари ЗСУ по території Росії за допомогою американської зброї у відповідь на терористичні атаки ЗС РФ по Україні. Зокрема, старший директор із питань Європи у Раді з нацбезпеки США Майкл Карпентер пояснив, що це не змінить ситуацію на полі бою.

У США недолуго виправдалися за заборону бити вглиб Росії: що заявили

Майкл Карпентер

В інтерв'ю "Голосу Америки" Карпентер аргументував це великими розмірами Росії.

"Не вдаючись в оперативні подробиці, що я можу сказати, то це – не реалістично змінити політику, щоби Україна, по суті, могла використовувати надану США зброю для ударів по аеродромах у Росії, бо тоді це, по суті, охопить усю Російську Федерацію, — сказав Карпантер.

При цьому він додав, що Росія є величезною країною і додаткові 100 кілометрів насправді не змінять ситуацію.

На думку Карпентера, далекобійну зброю США найкраще використовувати лише по окупованих територіях, зокрема по Криму. Він також зазначив, що не передбачає зміни політики Білого дому щодо цього питання.

"Росія — величезна країна. Деякі з цих бомбардувальників запускаються з дуже далеких відстаней від України. Ми ніколи не зможемо повністю дати раду усім аеродромам у Росії, якщо не охоплювати всю Росію", — пояснив представник Білого дому.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що після кривавого удару РФ по Україні 8 липня, коли одна із російських ракет прилетіла в дитячу лікарню "Отматдит", було очікування, що Штати тепер дозволять бити своєю зброєю вглиб російських територій. Проте, очікування не виправдалися, в Білому домі заявили, що Штати не будуть змінювати свою позицію.

На думку експертів, у США ситуацію з атакою на "Охматдит" проінтерпретували як рядовий епізод війни, який нічого не змінює. Тому і позиція щодо застосування зброї колишня – можна бити лише у ближній зоні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини