Головна Новини Світ США У США оцінили можливість вступу України в НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

У США оцінили можливість вступу України в НАТО

За словами Ентоні Блінкена, Штати підтримують Україну

9 червня 2021, 08:08
Поділіться публікацією:

В Адміністрації державного глави Сполучених Штатів Америки вважають, що Україна вже має всі інструменти для потенційного вступу до Північноатлантичного Альянсу (НАТО). США надають нашій країні підтримку. Про це заявив глава Держдепу Штатів Ентоні Блінкен, пише РБК-Україна.

У США оцінили можливість вступу України в НАТО

Ентоні Блінкен - фото з відкритих джерел

Держсекретар вважає, що з часів створення плану дій з отримання членства в НАТО був розроблений ряд інших інструментів, щоб сприяти підготовці країн до можливого приєднання до Північноатлантичного Альянсу, включаючи щорічну програму, вигоди з якої витягує Україна.

"Сам план дій з набуття членства повинен бути розроблений за повного консенсусу всіх країн — членів НАТО. Вважаю, що деякі держави (Альянсу, — ред) зараз це підтримують меншою мірою, ніж інші", — сказав Блінкен.

Нагадаємо, що Україна все частіше заявляє про своє бажання стати повноцінним членом Європейського Союзу (ЄС) і Північноатлантичного альянсу, проте конкретних зрушень в цьому напрямі поки не спостерігається. На думку глави української держави Володимира Зеленського, проблема не тільки в повільних реформах, а й в позиції самих союзних об'єднань.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що Північноатлантичний Альянс ще рік тому запросив Росію взяти участь у засіданні Ради НАТО, але до цього часу не отримав позитивної відповіді на запрошення з боку Кремля. Переговори у форматі "Рада НАТО — Росія" не проводилися з липня 2019 року, хоча в Альянсу з РФ багато спільних тем для обговорення, зазначив Столтенберг. Також він повідомив, що відносини між НАТО і РФ зараз перебувають нижче рівня часів закінчення "холодної війни". При цьому в Альянсі наполягають на діалозі з Кремлем "для подолання напруженості".





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини